KATASTROFALNE VESTI ZA KIJEV Ruska vojska zauzima selo za selom, a Ukrajinci ne uspevaju da stabilizuju situaciju na frontu
Foto: Shutterstock/Vlasov Yevhenii

- Koliko ja mogu da procenim, u većini sektora fronta – a front se, prema Vladimiru Putinu, proteže na više od dve hiljade kilometara – vodi se pozicioni rat, apsolutno pozicione bitke. Međutim, postoje dva izuzetka gde Rusi zapravo napreduju. Jedan od njih je mali grad Toreck u Donbasu. Tamo su Rusi na periferiji grada, a ovdašnji stručnjaci se raspravljaju da li će Rusi ući u Toreck ili pokušavaju da opkole grad ili bar napola formiraju obruč. Bilo kako bilo, tu se vidi napredak. I, naravno, opet, kao i svih poslednjih dana, postoji lokalitet u oblasti Pokrovsk. Po mojim proračunima, Rusi su tamo samo sedamnaest kilometara od Pokrovska, odnosno sedamnaest kilometara istočno. I zaista svaki dan zauzimaju teritoriju. Sada zauzimaju selo za selom, a Ukrajinci ne mogu da stabilizuju front - rekao je on.

F-16 je izazov za rusku PVO

Ruska Državna duma je saopštila ranije da će dolazak američkih lovaca četvrte generacije F-16 na ukrajinsku teritoriju biti test za protivvazdušnu odbranu Rusije.

- Mislim da će Amerikanci biti nezadovoljni kada ukrajinski piloti pretrpe poraz ne samo od sistema PVO, već i od naših aviona Su-57 i drugih - rekao je prvi zamenik predsednika komiteta Državne dume za međunarodne poslove Aleksej Čepa.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading