Volodimir Zelenski
Foto: EPA/EPA

Niger je najavio hitan prekid diplomatskih odnosa sa Ukrajinom zbog navodne agresije Kijeva na Mali, izjavio je portparol prelazne vojne vlade Nigera Amadu Abdraman.

- S obzirom na ozbiljnost situacije i priznatu i navodnu umešanost Ukrajine u agresiju Malija, vlada Republike Niger, u punoj solidarnosti sa vladom i narodom Malija, preduzima ... sledeće mere: prvo, hitan prekid diplomatskih odnosa između Republike Niger i Ukrajine, drugo, apel Savetu bezbednosti UN sa zahtevom da se donese odluka u vezi sa ukrajinskom agresijom i njenim sponzorima - rekao je Abdraman u televizijskom obraćanju.

On je takođe pozvao međunarodnu zajednicu "da se suprotstavi odluci Ukrajine da brani terorizam u globalnom kontekstu koji ignoriše potrebu za borbom protiv ovog zla".

Ranije su zapadni mediji preneli da je Mali prekinuo diplomatske odnose sa Ukrajinom.

Osim toga, ne samo Niger, već i drugi susedi Malija izražavaju nezadovoljstvo postupcima Kijeva. Tako je uoči dana senegalsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo ambasadora Ukrajine Jurija Pivovarova u pozadini njegove navodne podrške teroristima, prenosi RIA.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading