fab 3000
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen, ilustracija

Rusko ministarstvo je navelo da su "jedinice Oružanih snaga Ruske Federacije, zajedno sa graničnim službama Federalne službe bezbednosti (FSB), nastavile tokom noći da uništavaju formacije Oružanih snaga Ukrajine u području Kurske oblasti, u blizini rusko-ukrajinske granice".

"Avijacija, raketne snage, artiljerija i jedinice koje pokrivaju državnu granicu na kurskom pravcu sprečili su neprijatelja da napreduje dublje na teritoriju Ruske Federacije. Pogođene su rezerve neprijatelja u području naselja Basovka, Žuravka, Junakovka, Belovodi, Kijanica, Korčakovka, Novaj Sič, Pavlovka, Gorodišće, Sumske oblasti", ističe se u saopštenju ministarstva, a prenosi Sputnjik. U međuvremenu je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksej Smirnov izjavio je da je obavestio predsednika Rusije Vladimira Putina o situaciji na tom području posle ukrajinskog napada. "Situacija je pod kontrolom", rekao je Smirnov. Prilikom granatiranja u Kurskoj oblasti povređene su 24 osobe, uključujući šestoro dece, izjavio je danas pomoćnik ministra zdravlja Rusije Aleksej Kuznjecov.

"Hospitalizovano je 13 osoba, među kojima je i troje odraslih u teškom stanju", rekao je Kuznjecov, prenosi Interfaks. Komesarka za prava deteta Marija Lvova-Belova rekla je da je u bolnici četvoro dece - devojčica od tri godine, čije se stanje ocenjuje kao umereno teško, dvogodišnji dečak sa ranom na leđima od gelera i dvoje dece od pet i devet godina. Rusko Ministarstvo odbrane juče je saopštilo da je do 300 vojnika 22. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, uz podršku 11 tenkova i više od 20 borbenih oklopnih vozila, napalo oblasti Nikolaevo-Darino i Olešnja, kao i Kursku oblast.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading