Ukrajina
Foto: Alo/Printscreen

U Kurskoj oblasti u Rusiji proglašena je vanredna situacija zbog ukrajinskih napada na tu pograničnu oblast.

Ruske vlasti tvrde da je u napadima povređena najmanje 31 osoba.

Predsednik Volodimir Zelenski potpisao je zakone o produženju perioda vanrednog stanja u Ukrajini, kao i produženju perioda opšte mobilizacije za 90 dana.

BLOG UŽIVO

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Kijev: Rusi granatirali Donjeck, poginule dve osobe

Najmanje dve osobe su poginule kada su ruske trupe granatirale grad Kostjantinovku u istočnom ukrajinskom regionu Donjeck, rekao je regionalni guverner.

Napad je jutros pogodio stambeni deo grada, rekao je Vadim Filaškin na Telegramu.

Bugarski instruktori će obučavati ukrajinske vojnike

Prelazna vlada Bugarske dala je danas saglasnost da bugarski vojni instruktori obučavaju ukrajinske vojnike na teritoriji zemalja članica NATO-a. 

U obrazloženju odluke se navodi da Bugarska time izražava podršku Ukrajini, brani evroatlantske vrednosti i potvrđuje savezničku solidarnost sa zajedničkim naporima za podršku međunarodnom miru i bezbednosti, prenosi Bugarski radio. 

 

Ruska vojska uništila ukrajinsku vojnu opremu

 

 

 

Stano: Ukrajina ima zakonsko pravo da se brani

Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je, komentarišući napad ukrajinskih snaga na Kursku oblast u Rusiji, da prema međunarodnom pravu Ukrajina "ima zakonsko pravo da se brani, uključujući i udare na agresora na njegovoj teritoriji".

"EU nastavlja da u potpunosti podržava legitimno pravo Ukrajine na odbranu od ruske agresije i njene napore da povrati suverenitet i teritorijalni integritet", rekao je on za ukrajinski medij Suspilni.

Moskva: U napadima ukrajinskih snaga na Kursku oblast povređena 31 osoba

U napadima ukrajinskih snaga na Kursku oblast povređena je 31 osoba, uključujući šestoro dece, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Rusije.

Hospitalizovano je 19 ljudi, uključujući četvoro dece, a stanje četvoro povređenih procenjuje se kao teško, navedeno je u saopštenju, a prenosi Interfaks.

Oboren SU-35

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading