OGLASIO SE "SIVI KARDINAL KREMLJA": "Objava rata Ukrajini i Milioni vojnika u juriš na Kijev!"
Foto: EPA/Foto EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT

Filozof Aleksandar Dugin smatra da Rusija treba da odgovori na invaziju ukrajinskih oružanih snaga na Kursku oblast objavom rata, novim talasom mobilizacije i maršom na Kijev, a sve je pojasnio u kratkoj objavi na Telegramu. 

- Oružane snage Ukrajine izvršile su čin direktne invazije na rusku teritoriju. Na ovo moramo da odgovorimo radikalno. Možda ipak mobilizacija? - piše Dugin.

- I pravo u Kijev… Milionima, milionima Rusa! - napisao je Dugin na svom Telegram kanalu.

- Rat ima svoju logiku. A svaki njen obrt zahteva adekvatnu formu – pre svega u vojnoj strategiji, ali i u patriotskom narativu. Jasno je da smo, u pozadini uspeha na frontu Donbasa i radosti zatvaranja unutrašnjih korumpiranih funkcionera, počeli da zastajemo sa narativom. Formalno, sve je tu, ali ono što je bilo dovoljno juče danas nije dovoljno.

Mora doći do mobilizacije medijskog patriotizma uopšte. To se očigledno ne dešava, veruje se da je dovoljno ono što postoji. Možda je tako bilo juče. Već kasnimo za danas - objašnjava Dugin.

- Mislim da je sasvim moguće objaviti rat Ukrajini. I uništiti neprijateljsku državu, naterajući je da plati za sve. Mi smo već u ratu sa Ukrajinom i Zapadom - poručuje Dugin.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading