SKANDAL U VRHU UKRAJINSKE VOJSKE Komandant odbio direktno naređenje - nije hteo na RUSIJU
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Krajem jula, komandant elitne 80. desantno-jurišne brigade (AAB) Oružanih snaga Ukrajine (AFU), pukovnik Emil Iškulov, razrešen je dužnosti zbog skandala.

Komanda je navela da je popularni oficir poslat na unapređenje, ali je razrešenje povezao sa odbijanjem očigledno nemogućeg borbenog zadatka.

Sada njegova brigada, pod komandom novog komandanta brigade, učestvuje u naletu ukrajinske vojske na oblast Kursk. Ovo je primetio dopisnik Lenta.ru.

29. jula, pripadnici 80. vazdušno-jurišne brigade poslali su apel u vidu snimka predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom i tražili da se poništi odluka o smeni njihovog komandanta.

Snimak sa vojskom izazvao je skandal na društvenim mrežama. Narodni poslanik Aleksij Gončarenko optužio je komandu Oružanih snaga Ukrajine za nekompetentnost i pozvao na smenu glavnokomandujućeg armije Aleksandra Sirskog.

Prema rečima parlamentaraca, sadašnje rukovodstvo ukrajinskih trupa se plaši da će Oružane snage biti vođene novim licima i stoga se oslobađa popularnih komandanata.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading