PUTIN PONIŽEN! Izvori tvrde da je ruski predsednik "osedeo" zbog Ukrajine i Kurska
Foto: AP/Foto: AP/Alexei Druzhinin

Ruski predsednik Vladimir Putin je u ozbiljnom problemu nakon što je Ukrajina izvela neočekivanu ofanzivu na ruske teritorije, među kojima se ističe Kursk. Ovo je izazvalo ozbiljnu nervozu kod Putina, koji se bori da odbrani svoju zemlju od naletajuće vojske kamiona, tenkova i lojalnih vojnika. Ova neočekivana invazija je bila "šamar" za Putina, a njegova ratna mašinerija hitno je reagovala, raspoređujući raketne lansere, artiljerijske topove, tenkove, teška vozila i kamione na frontu kako bi zaustavila dalje ukrajinske ofanzive.

Ovaj neočekivani napad je izazvao ozbiljnu pometnju u Kremlju, gde se čak i visoki vojni zvaničnici, poput generala Valerija Gerasimova, suočavaju sa optužbama da su zanemarili jasne obaveštajne podatke. Ruski general-major Apti Alaudinov, stacioniran u ratom pogođenom Kursku, kritikovao je svoje starešine zbog nesposobnosti i samozavaravanja, dok je političar Adalbi Shkhagoshev optužio Britaniju za učešće u napadima, tvrdeći da se čuo engleski jezik tokom ofanzive.

Iako je Putinova reakcija bila snažna, Ukrajina je uspela da naruši planove ruskog predsednika. Poslednji napad je rezultirao uništenjem kolone ruskih vojnika, a Ukrajina je uspela da zadrži kontrolu nad Kurskom i okolnim regionima, ostavljajući Putina poniženog zbog iznenadnog poraza.

Poznato je da je predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, izjavio da Rusija mora "osetiti" posledice svoje invazije koja traje već više od dve godine. Takođe, Zelenski je navodno zatražio od Sjedinjenih Američkih Država da im dozvole korišćenje raketa velikog dometa kako bi napali ruske vazduhoplovne baze. Ovo je izazvalo raspravu o korišćenju američkog oružja protiv ruskih ciljeva, što je dodatno otežalo situaciju za Putina i njegov režim.

(The Sun)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading