Rat u Ukrajini
Foto: Printscreen/Rusko MO

Ruska vojska zbrisala je jedinicu ukrajinskih specijalnih snaga koja je pokušala da izvede amfibijsku operaciju u oblasti Nikolajev, saopštilo je Ministarstvo odbrane u Moskvi, objavljujući video snimak koji pokazuje posledice žestoke borbe.

U saopštenju u petak, ministarstvo je navelo da su ruske snage osujetile pokušaj ukrajinske diverzantske i izviđačke grupe da se iskrca na Kinburn, uski deo zemlje koji se povezuje sa ruskom Hersonskom regijom i proteže se u Crno more.

Zvaničnici su rekli da je grupa, koja je uključivala do 16 pripadnika vojske na dva brza motorna čamca, pokušala da se iskrca na ražnju pod okriljem dva druga plovila.

Dodali su da su snage pretrpele prve žrtve na plaži kada su udarile u minsko polje. Oni koji su uspeli da dođu do suvog posečeni su vatrom iz malokalibarskog oružja, navodi se u saopštenju.

Posle velikih gubitaka, ukrajinska vojska je pokušala da se evakuiše sa obale. Međutim, dok su pokušali da to urade, dva čamca su uništena artiljerijskom i raketnom vatrom, saopštilo je ministarstvo i dodalo da je ukupan broj ukrajinskih žrtava 12.

Zvaničnici su takođe podelili snimke dronom na mestu sletanja, na kojima se vidi da je najmanje jedan teško oštećen čamac zaglavljen na obali, sa nekoliko tela okolo.

(RT)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading