LUKAŠENKO POSLAO TENKOVE KA UKRAJINI Glavnokomandujući beloruskih oružanih snaga dobio DIREKTNO naređenje! (VIDEO)
Foto: EPA/SERGEI GAPON / POOL

Beloruske tenkovske posade premestile su se na granicu sa Ukrajinom kako bi odgovorile na eventualne provokacije, saopštila je danas pres služba Ministarstva odbrane Belorusije.

„Vojno osoblje ukrcava vojnu opremu na železnički transport i počinje kombinovani marš ka određenim zonama. Prebacivanje ima za cilj jačanje i grupisanje trupa i odgovor na eventualne provokacije“, navodi belorusko Ministarstvo odbrane u saopštenju.

Objavljen je i snimak tenkova na železničkim peronima.

Ranije, beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko je naredio je da se pojača grupisanje vojnih snaga na granici sa Ukrajinom.

Ministar odbrane je objasnio da je beloruska protivvazdušna odbrana identifikovala neprijateljske objekte poput bespilotnih letilica i potvrdio da je nekoliko dronova uništeno u beloruskom vazdušnom prostoru. Beloruski predsednik rekao je da je uništeno nekoliko od "desetak" ukrajinskih dronova, nakon što su povredili vazdušni prostor Belorusije, u regiji Mogilev koja graniči s Rusijom.

"Drugi dronovi kasnije su uništeni u blizini ruskog grada Jaroslavlja. Mi smo jasno rekli i preneli im da nijedna provokacija neće ostati bez odgovora", rekao je Lukašenko.

Kao odgovor, Belorusija je poslala dodatne trupe kako bi ojačala granicu s Ukrajinom.

Glavnokomandujući beloruskih oružanih snaga u subotu je dobio instrukcije da pojača grupisanje trupa na Gomeljskom i Mozirskom taktičkom pravcu, na istoku Belorusije, kako bi se odgovorilo na eventualne provokacije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading