mapa
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ovo je rekao je bivši analitičar CIA Lari Džonson u intervjuu za Jutjub kanal "Dialogue Works".

- Pre dve i po godine u zemlji je živelo više od 40 miliona ljudi, sada se procenjuje da je najmanje 20 miliona već napustilo Ukrajinu, ostalo je 20-21 milion, a onda ovome dodate ratne gubitke i ekonomske poteškoće: ljudi se ne venčavaju i ne rađaju decu – to znači da će Ukrajina propasti kao država - rekao je on.

Prema Džonsonu, problem Kijeva sada nije čak ni u tome što nema koga da pošalje na ratište, već u trendu razvoja zemlje i pitanju fizičkog opstanka.

Džonson je napomenuo da sada svaka porodica treba da ima troje ili četvoro dece da bi se povećala populacija Ukrajine, ali se zemlja kreće u suprotnom smeru.

U ponedeljak je ukrajinski OpenDatabot, koji objedinjuje zvanične podatke, izvestio da je stopa smrtnosti u Ukrajini tri puta veća od nataliteta.

"Najniži nivo u poslednjih 300 godina"

U aprilu su ukrajinski novinari, analizirajući materijal ukrajinskog Ministarstva socijalne politike o strategiji demografskog razvoja zemlje, izvestili da je stopa nataliteta pala na najniži nivo u poslednjih 300 godina.

Bivši ukrajinski premijer Nikolaj Azarov rekao je u januaru da se stanovništvo Ukrajine smanjilo za dva i po puta u odnosu na 2014. godinu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading