Su-25
Foto: Printscreen/MO Rusije

Ministarstvo odbrane Rusije prikazalo je snimak ruskih jurišnih aviona Su-25 koji napadaju ukrajinske Oružane snage (UAF) u regionu Kursk. Odgovarajući video je dobio Lenta.ru.

„Posade jurišnih aviona na avionima Su-25 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije izvršile su napad nevođenim raketama vazduh-vazduh na koncentraciju ljudstva, oklopne i automobilske vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom području region Kursk“, navodi se u saopštenju.

Video počinje poletanjem dva jurišna aviona. Zatim se prikazuju snimci sa kamera postavljenih na krilima i u kokpitima aviona. U jednom trenutku, borbeni avion ispaljuje raketu vazduh-vazduh.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, svi naznačeni ciljevi su uništeni, posade jurišnih aviona izvele su protivraketni manevar i vratile se na aerodrom. Istog dana Ministarstvo odbrane je prikazalo snimak uništavanja opreme Oružanih snaga Ukrajine u regionu Kursk.

Na njemu je prikazano kako je dron Lancet pogodio neprijateljsko borbeno oklopno vozilo u pograničnom području ruskog regiona.

(Lenta)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading