RUSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA TVRDI: Zelenski će uskoro biti LIVIDIRAN!
Foto: Printscreen/Printscreen


Ruska Spoljna obaveštajna služba saopštila je juče da je sve veće nezadovoljstvo u američkoj eliti i da u Vašingtonu razrađuju opcije kako da Vladimira Zelenskog zamene osobom kojom bi se lakše upravljalo i koja bi bila manje korumpirana.


Kao odgovarajući kandidat razmatra se bivši ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov (u Rusiji se nalazi na listi terorista i ekstremista).


Napad na Kursku oblast


Komandant jedinice "Ahmat" Apti rekao je i da je na teritoriju Kurske oblasti ušlo 12.000 ukrajinskih vojnika, kao i da je bilo mnogo stranih plaćenika. Najveći deo njih je likvidiran.
"Svuda se čuo poljski, engleski, francuski", rekao je on i dodao da je veći deo njih likvidiran.


Alaudinov je dodao da iznad Kurske oblasti nisu bili uočeni ukrajinski avioni.
„Ukrajinske snage u Kurskoj oblasti nisu predvidele da će se Rusija boriti do kraja i da se neće povlačiti“, istakao je on.
Alaudinov je rekao i da je cilj ukrajinskih snaga biuo da zauzmu strateške objekte u Kurskoj oblasti i deo Belgorodske oblasti.


Podsetimo, masovni napad ukrajinskih oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Valerij Gerasimov izvestio je predsednika Vladimira Putina narednog dana da je ruska vojska zaustavila napredovanje Oružanih snaga Ukrajine u dubinu ruske teritorije.


U regionu je više puta proglašavana raketna opasnost, nakon čega je uvedena vanredna situacija federalnog nivoa. Lokalno stanovništvo se evakuiše u druge regione Ruske Federacije.

(Sputnik)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading