Rat u Ukrajini
Foto: Printscreen/Titkok

Prema snimku objavljenom na društvenim mrežama, ruski vojnik je očigledno preživeo ukrajinski napad tako što je udario glavom u dolazeći dron kamikazu.

Kratak snimak su u četvrtak objavili ukrajinski mediji, koji su rekli da ga je sa njima podelio vojnik. Snimak je napravljen iz vazduha i prikazuje jarugu pored teško oštećene konstrukcije.

Čovek u uniformi se vidi kako brzo puzi ka izlazu dok mali dron kvadrokopter zuji pored njega. Vojnik se prevrće, ustaje i suočava se sa bespilotnom letjelicom kamikaza, koja se nakratko zaustavlja pre nego što juri ka svojoj meti.

Vojnik juriša napred i zadaje udarac glavom sa kacigom, izazivajući eksploziju. Nakon što se dim razbistri, vojnik se može videti kako odlazi i skriva se ispod nekog drveća.

Ukrajinski mediji tvrde da je ruski vojnik otišao „kao u filmu o zombijima da umre ispod najbližeg drveta“, iako snimci to ne potvrđuju.

Jeftine bespilotne letelice sa pogledom iz prvog lica (FPV) koje nose male eksplozivne naboje uveliko koriste obe strane u ukrajinskom sukobu, često da osujeti neprijateljske pokušaje da napreduju ili da gađaju trupe koje se zaklanjaju unutar zgrada i rovova.

Rusija navodno ima prednost zbog svojih moćnih mogućnosti elektronskog ratovanja, dok Ukrajina ima ograničene mogućnosti za naoružanje komercijalno dostupnih civilnih bespilotnih letelica.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading