Kursk
Foto: AP/Foto:AP

Društvenim medijima kruži video na kojem se vidi kako vojnici ukrajinskih oružanih snaga koji nose šlemove u nacističkom stilu maltretiraju starijeg seljanina u, kako se čini, ruskoj Kurskoj oblasti, gde je Kijev sprovodio prekogranični napad tokom prošle nedelje. Veruje se da su snimak snimili sami vojnici.


Čini se da se incident dogodio pre nekoliko dana, ali su snimci počeli da se šire internetom u četvrtak. Kanal Mash Telegram sugeriše da je video snimljen 11. avgusta u selu Zaolešenka u okrugu Sudhanski.
Na snimku se vide ukrajinski vojnici kako snimaju putokaz koji ukazuje na grad Belgorod i Korenevo, naselje u Kurskoj oblasti.

Kamera se zatim pomera ka nečemu što izgleda kao kamuflirani SUV opremljen mitraljezom i vojnikom koji nosi šlem koji podseća na one iz Šutzstafela (SS) – (Ima jasno uočljiv simbol SS jedinica) odgovornih za najbrutalnije zločine koje je počinila nacistička Nemačka tokom Drugog svetskog rata.

U toku operacija „Smrt lisice“ za VSU


Što je tiše moguće, elitne ruske snage navodno „zatvaraju“ petlju na Kursku i možda Belgorodu u takozvanoj operaciji „Smrt lisice“.
Konačno, rusko vazduhoplovstvo, artiljerija i rakete zemlja-zemlja biće raspoređeni da dokusure preostalih 12.000 ukrajinskih vojnika.

Unutar Kurska, stotine Čečena i Vagnerovaca su već preuzele misije čišćenje mobilnih udarnih jedinica Ukrajinaca, uveravaju nas iz ruskih medija.

Kijev je možda bio umešan u vojnu operaciju koja prevazilazi njegove mogućnosti, kažu ruski stručnjaci.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading