Vladimir Putin
Foto: AP/Gavriil Grigorov (POOL)

On je to izjavio u intervjuu sa analitičarem Sajrusom Jansenom.

„On (ruski predsednik Vladimir Putin) najavio je da neće biti pregovora sa Kijevom. Dakle, ako je u ovoj fazi postojala bilo kakva mogućnost da se pitanja između Rusije i Ukrajine reše pregovorima sa režimom Zelenskog, onda je ovoj šansi došao kraj", rekao je on.

Prema njegovim rečima, akcije ukrajinskih Oružanih snaga dovele su u opasnost i sam Kijev i mogle bi da dovedu do poraznog udarca režimu Zelenskog.

Vladimir Zelenski

EPA-EFE/JULIA NIKHINSON / POOL

 

„Ovo bi moglo dovesti do ofanzive prema glavnom gradu Ukrajine i na kraju eliminisati kijevski režim. Ako Zelenski ne bude smenjen, on će pobeći na drugo mesto. Vidim da u Vašingtonu ponovo razgovaraju o stvaranju neke enklave za beg vlade Zelenskog sa Lavovom kao alternativnom prestonicom, na granici sa Poljskom, tako da mislim da bi to moglo da se razmotri“, rekao je Mekgregor.

Ujutru 6. avgusta jedinice Oružanih snaga Ukrajine izvršile su invaziju na teritoriju Kurske oblasti. Napredovanje neprijatelja je zaustavljeno.

Kako je izjavio načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov, operacija će se završiti porazom ukrajinskih militanata i pristupom državnoj granici.

Šef države Vladimir Putin je na sastanku o situaciji u pograničnim regionima Rusije rekao da ne može biti govora o pregovorima sa onima koji neselektivno udaraju na civile i civilnu infrastrukturu.

On je takođe naglasio da će neprijatelj dobiti dostojan odgovor i da će svi ciljevi Rusije biti postignuti.

(RIA Novosti)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading