Ukrajina
Foto: Alo/Printscreen

 Generalštab Oružanih snaga Ukrajine objavljuje da je ruska vojska najaktivnija na Pokrovskom pravcu.

U ruskoj Kurskoj oblasti ukrajinske trupe uništile su još jedan most, a navodi se da je razlog otežavanje logistike ruskim trupama.

U Donjeckoj oblasti Rusi izveštavaju da su zauzeli novo mesto i tako napredovali na frontu.

Poljska navodi da su optužbe o učestvovanju u sabotaži gasovoda Severni tok neosnovane.

BLOG UŽIVO JE ZAVRŠEN

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

 

Indijski premijer spreman da prenese poruke između Putina i Zelenskog

Indijski premijer Narendra Modi, koji planira da poseti Kijev u petak, spreman je da prenese poruke između ruskog predsednika Vladimira Putina i ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, prenosi Blumberg, pozivajući se na neimenovane izvore.

Prema rečima sagovornika, Modi je odbacio ulogu posrednika u okončanju ruskog rata u Ukrajini, ali je ta južnoazijska zemlja "pristala da prenese poruke između Putina i Zelenskog".

 

Počinje prinudna evakuacija dece u Donjecku

U Pokrovsku u Donjeckoj oblasti će sutra početi prinudna evakuacija saopštio je načelnik Donjecke regionalne vojne administracije Vadim Filaškin u prenosu teletona Jedini novini.

"U Pokrovsku je doneta odluka - i od sutra će biti obavezna evakuacija dece i porodica sa decom u Pokrovsku. Pošto se neprijatelj približava, biće doneta i odluka o produženju policijskog časa", rekao je on i podsetio da u Pokrovsku trenutno živi više od 53.000 ljudi, uključujući oko 4.000 dece.

 

Poginuo i peti finski dobrovoljac u Ukrajini

Peti finski dobrovoljac, Vile Mikenen, poginuo je u borbama u Ukrajini početkom avgusta, saopštilo je finsko udruženje ratnih veterana.

Udruženje je navelo da je Mikenen (26), bivši političar finske partije centra, poginuo u Luganskoj oblasti u Ukrajini.

 

Šok; Gađali su vrtić, nehumano

Ukrajinski dron naleteo je danas na prozor vrtića u Kremeni u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici, usled čega je zgrada ozbiljno oštećena, saopštio je danas gradonačelnik Kremene Vjačeslav Tretjakov.

"Ukrajinske oružane snage ponovo su izvršile ciljani napad na naš vrtić u Kremeni. Uz pomoć bespilotne letelice koja je naletela na prozor, Oružane snage Ukrajine su nanele značajnu štetu na zgradi", napisao je gradonačelnik na Telegramu i istakao da u napadu niko nije povređen.

 

Lavrov: Putin je jasno rekao, nema pregovora

Nakon napada Ukrajine na Kursku oblast, ne može biti pregovora sa Kijevom, a o tome je govorio i ruski predsednik Vladimir Putin, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

 

 

Uništen ukrajinski PVO sistem S-300

 

 

 

Sirski o Kurskoj oblasti: Ostvarujemo svoje ciljeve

Glavnokomandujući ukrajinske vojske Oleksandr Sirski naveo je u izveštaju predsedniku Volodimiru Zelenskom da Odbrambene snage ostvaruju svoje ciljeve tokom operacije u Kurskoj oblasti.

"Komandant (Sirski) je takođe obavestio o novim detaljima operacije u Kurskoj oblasti. Ostvarujemo svoje ciljeve", napisao je Zelenski na Iksu, prenosi Novinarnia. Sirski je dodao da se vode teške borbe na pravcu Pokrovskog, u odbrani grada Torecka.

Rusija: Zarobljeno 19 ukrajinskih diverzanata u Kurskoj oblasti

U Kurskoj oblasti ruski marinci su zarobili grupu od 19 ukrajinskih diverzanata, izjavio je predstavnik ruske agencije za sprovođenje zakona.

On je za RIA Novosti rekao da su marinci 810. brigade Crnomorske flote zarobili diverzantsko-izviđačku grupu od 19 ukrajinskih vojnika koji pripadaju 22. posebnoj mehanizovanoj brigadi Oružanih snaga Ukrajine.

Rusija: Tokom gašenja požara nakon napada ukrajinskih dronova povređeno 18 osoba

Najmanje 18 osoba povređeno je tokom gašenja požara u industrijskom skladuštu u Rostovskoj oblasti, do koga je došlo nakon napada ukrajinskih dronova u noći između 17. i 18. avgusta.

''Petoro ljudi je u teškom stanju i čeka se da helikopterom budu prebačeni na hitnu hospitalizaciju, dok je za 13 pacijenata ukazana hitna pomoć i oni su u stabilnom stanju'', saopšteno je iz uprave Proletarskog okruga, a prenosi RIA Novosti.

Modi ide u Kijev, poseta će verovatno biti ovog meseca

Indijski premijer Narendra Modi posetiće Ukrajinu, saopštilo je u indijsko ministarstvo spoljnih poslova, dodajući da će kasnije tokom dana podeliti detalje putovanja.

Indijski mediji su izvestili da će Modi verovatno posetiti Kijev ovog meseca.

Ukrajinski PVO sistemi tokom noći oborili 11 ruskih dronova

Ukrajinski PVO sistemi odbili su tokom noći vazdušni napad ruske vojske i oborile svih 11 bespilotnih letelica, uključujući i one koje su napale Kijev. Dronovi su oboreni iznad Nikolajevske, Čerkaske, Vinicke, Kijevske, Harkovske, Donjecke i Sumske, a trenutno nema informacija o eventualnoj šteti, prenosi Rojters.

Moskva: Ruske snage preuzele kontrolu nad Sviridonovkom u Donjecku

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su moskovske snage preuzele kontrolu nad selom Sviridonovka u oblasti Donjecka, javio je Tas, prenosi Rojters.

IAEA: Grosi spreman da poseti nuklearnu elektranu Kursk

Moskva očekuje skoru posetu šefa Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafaela Grosija nuklearnoj elektrani Kursk, a agencija je potvrdila njegovu spremnost da stigne u nuklearku, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri ovoj međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov.

Moskva: Dve osobe poginule u ukrajinskom granatiranju Donjecka

Muškarac i žena poginuli su u ukrajinskom granatiranju Donjecka, rekao je gradonačelnik grada Aleksej Kulemzin kojeg je imenovala Rusija.

Ukrajina nije komentarisala ruske navode.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading