Ukrajina
Foto: Alo/Tanjug

 Vojna uprava Kijeva saopštila je da je Rusija ispalila krstareće rakete "iskander-M" na taj grad. Ministarstvo odbrane Rusije saopštava da su ruske trupe zauzele još bolje taktičke pozicije na frontu tako što su zauzeli selo Artemovo u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici.

Sa druge strane, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da snage Kijeva kontrolišu više od 1.250 kvadratnih kilometara i 92 naselja u ruskoj oblasti Kursk.

Nemačka i Danska šalju Ukrajini novi paket pomoći.

BLOG UŽIVO JE ZAVRŠEN

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA,

 

 

Zelenski je obavešten: Nije dobro

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski izvestio je predsednika zemlje Vladimira Zelenskog o teškoj situaciji na celoj liniji fronta.

"Prema stanju od 20. avgusta, operativno-strateška situacija ostaje teška. Situacija je napeta na orehovskom i pridnjeprovskom pravcu", rekao je Sirski.

On je istakao da ukrajinske odbrambene snage vode aktivna borbena dejstva na delu fronta u dužini od skoro 1040 kilometara.

 

Fedorov: Troje dece ranjeno u ruskom napadu na kafić u blizini Zaporožja

Troje dece povređeno je danas kada su ruske snage gađale kafić u Malokaterinovki u blizini Zaporožja, saopštio je načelnik zaporoške Oblasne javne uprave (OVA) Ivan Fedorov.

 

Zaharova: Kijev nastoji da uništi pravoslavlje u njegovim korenima

Svrha zabrane kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve (UPC) je potpuno uništenje pravoslavlja u Ukrajini, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući zakon koji je usvojila ukrajinska Rada, a kojim se uvodi zabrana kanonske UPC u zemlji. Ona je naglasila da vlasti namerno stvaraju lažnu crkvu, a među vernicima nema raskola.

 

"Rat se neće završiti bez nas"

 

 

Ukrajina: Veliki požar u Ternopoljskoj oblasti tokom vazdušne uzbune

U Ternopoljskoj oblasti u Ukrajini noćas je izbio veliki požar tokom vazdušne uzbune, a stanovništo je preporučeno da ne napušta domove bez preke potrebe, saopštile su regionalne vlasti. Na licu mesta rade zaposleni Državne službe za vanredne situacije i policije, navodi se u poruci na Telegramu, a prenosi Ukrinform.

SBU: Graničari odbili napad u Serebrjanskoj šumi, zarobljen ruski vojnik

Borci brigade "Osveta" Državne granične službe Ukrajine odbili su napad ruskih trupa u Serebrjanskoj šumi i zarobili jednog ruskog vojnika.

"Grupa ruskih osvajača udarila je na položaje ukrajinskih graničara u Serebrjanskoj šumi. Branioci su krenuli u kontranapad, pri čemu su dva ruska vojnika eliminisana, uključujući i komandanta. Jedan od vojnika je teško ranjen i odlučio je da se preda. Utvrđeno je da potiče iz moskovske oblasti i da je služio u Tatarskom puku od 2022. godine", objavila je ukrajinska Služba državne bezbednosti na Fejsbuku, prenosi Ukrinform.

Gradske vlasti: Ruske krstareće rakete "Iskander" oborene iznad Kijeva

Ruske trupe jutros su napale Kijev najverovatnije krstarećim raketama "Iskander-K", a projektili su oboreni na prilazima gradu, saopštila je vojna uprava Kijeva.

Ruske snage su napale Kijev iz pravca severa, navodi se u saopštenju i dodaje da je to peti raketni napad na Kijev ovog meseca.

Rakete su uništene sredstvima PVO na prilazima gradu i u ovom trenutku nema izveštaja o razaranjima i eventulanim žrtvama.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading