UZNEMIRUJUĆE VESTI, POČINJE... Belorusija mobilisala vojsku na granici sa Ukrajinom!
Foto: Shutterstock


Belorusija je sinoć saopštila da je poslala avione, protivvazdušne snage i oružje na svoju granicu sa Ukrajinom, dan nakon što je predsednik Aleksandar Lukašenko rekao da je rasporedio skoro trećinu oružanih snaga svoje zemlje duž cele granice.

„Grupa je značajno povećana i trenutno dežura na južnim granicama naše zemlje“, rekao je za državnu televiziju CTV komandant Vazduhoplovstva i PVO Belorusije general-major Andrej Lukjanovič.

Na granici su raspoređene avijacije, protivvazdušne raketne snage i radio-tehničke jedinice, rekao je Lukjanović, navodi se u transkriptu objavljenom na sajtu CTV.

Nekoliko dana nakon iznenadnog upada Ukrajine na rusku teritoriju, Lukašenko je optužio Kijev za agresivnu politiku i slanje više od 120.000 svojih vojnika na granicu sa Belorusijom, podseća Rojters.
Lukjanović je za CTV rekao da Belorusija ove godine očekuje i više isporuka vojnih aviona iz Moskve i da Minsk ulaže napore da ojača svoje sisteme protiv bespilotnih letelica.

„Činjenica da su dronovi pošast 21. veka je očigledna. To je glavobolja za koju mislim da ćemo naći način da je se rešimo“, rekao je Lukjanovič.

(Rojters, Indeks)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading