Raketni napad na Kijev
Foto: AP/Evgeniy Maloletka (STF)

Stratešku operaciju velikih razmera sa prenošenjem neprijateljstava duboko u Ukrajinu Rusija će izvesti po završetku Kurske operacije – rekao je moskovski vojni ekspert pukovnik Anatolij Matvijčuk.


Prema njegovim rečima, to će biti odgovor kolektivnom Zapadu na prenošenje operacija u Kursku oblast.

Naglasio je da je ta operacija Oružanih snaga Ukrajine pripremljena uz učešće tajnih službi tri zemlje NATO: SAD, Velike Britanije i Poljske. I da zato borbe u Ukrajini nisu obična konfrontacija Rusije i Ukrajine, već borba između Rusije i kolektivnog Zapada.

– Moramo shvatiti, uveren je Matvijčuk, da je za Zapad glavni cilj – uništenje ruske državnosti. Pošto je shvatio da to ne može postići vojnim putem, obaveštajne službe zemalja NATO su odlučile da pokušaju da zaoštre unutrašnju političku situaciju u Rusiji.

Kurska oblast je pokušaj da se ljudi navedu da počnu da kritikuju sopstvenu vlast. U toj funkciji su i ponovni pokušaji da se dronovima udari na Moskvu i Podmoskovlje.

Precizirao je: „Verujem da ćemo nakon potiskivanja ove bande sa naše teritorije, dakle – u bliskoj budućnosti, izvesti stratešku operaciju velikih razmera sa prenošenjem neprijateljstava duboko u Ukrajinu. Novi frontovi će najverovatnije biti u Sumskoj Černjigovskoj oblasti. Možda će pravac napada biti – Kijev.

(Fakti)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading