Ukrajina
Foto: Printscreen/RIA Novosti

Ruski marinci su uništili ukrajinsku izviđačku grupu od 12 ljudi u blizini Medova u Kurskoj oblasti, rekao je za RIA Novosti predstavnik ruske bezbednosne agencije.

„U rejonu sela Medovoe, borci 810. brigade marinaca Crnomorske flote uništili su mobilnu izviđačku grupu Oružanih snaga Ukrajine od 12 ljudi, oklopno vozilo „Kozak“ i zarobili NATO oružje, posebno Belgijsko-američki laki mitraljez M249 SAV kalibra 5,56 mm, precizirao je izvor.

On je takođe napomenuo da ukrajinske oružane snage kamufliraju identifikacione oznake na svojoj opremi pokrivajući bele trouglove naslikane na njoj ceradom.

Ukrajinske jedinice su 6. avgusta krenule u ofanzivu za zauzimanje teritorije u Kurskoj oblasti. Kako je izjavio načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov, njihovo napredovanje je zaustavljeno.

Prema podacima od 22. avgusta, tokom borbi na ovom području, neprijateljska vojska je izgubila više od 4.700 vojnika i 68 tenkova.

U oblastima Kursk, Belgorod i Brjansk na snazi je režim protivterorističke operacije kako bi se osigurala bezbednost građana.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading