SNIMAK SA PRVE LINIJE FRONTA Ruski tenkovi GRUVAJU po Kursku, velika bitka uz podršku artiljerije, avijacije i bacača raketa (VIDEO)
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija

Na snimku se vidi sedam ruskih tenkova kako idu niz put ka neprijatelju. U određenim trenucima neka od borbenih vozila pucaju iz oružja. Autori kanala napominju da se bitka vodi uz podršku artiljerije, avijacije i posada višecevnih raketnih sistema.

U Kurskoj oblasti borbe sa ukrajinskim oružanim snagama traju više od dve nedelje. Režim protivterorističke operacije uveden je u regionu, kao iu Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti.

Vlasti ne znaju ništa o sudbini ljudi koji se nalaze na teritorijama koje kontrolišu Oružane snage Ukrajine, osim da ih ima oko 2.000.

Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, tokom čitavog perioda vojnih dejstava u regionu Kursk, Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 4,7 hiljada boraca.

Takođe su naveli da je neprijatelj izgubio 68 tenkova, 53 oklopna transportera, 32 artiljerijska oruđa i 5 protivvazdušnih raketnih sistema u više od dve nedelje borbi.

(Lenta)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading