Rat u Ukrajini
Foto: AP/Foto:AP

Volodimir Zelenski ističe da je operacija u Kurskoj oblasti Ruske Federacije apsolutno fer.

Naglasio je da upadom u Kursku oblast Ukrajina šalje rat tamo odakle ga je Rusija donela.

Glavnokomandujući ukrajinskim snagama Oleksandar Sirski je izvestio predsednika Ukrajine da su njegove trupe zauzele još jedno mesto u Kurskoj oblasti.

Vladimir Putin kaže da je Međunarodna agencija za atomsku energiju obaveštena o pokušajima ukrajinskih udara na nuklearnu elektranu Kursk.

Zelenski: Indija podržava suverenitet Ukrajine

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, nakon što je u Kijevu ugostio premijera Indije Narendru Modija, rekao je da Indija podržava teritorijalni integritet Ukrajine.

"Za nas je važno da Indija ostane pristalica međunarodnog prava i da podržava naš suverenitet, naš teritorijalni integritet“, rekao je Zelenski u svom redovnom televizijskom obraćanju.

Okončana pobuna u zatvoru u Volgogradu, ubijena četvorica talaca

Okončana je talačka situacija u zatvoru u Volgogradu, prenosi Tas.

Četvoro od ukupno 12 osoba koji su uzeti za taoce poginulo je tokom akcije oslobađanja, saopštila je Federalna kazneno-popravna služba Rusije.

Kako se navodi u saopštenju, među njima je bilo osam zaposlenih i četvorica osuđenika.

"Tokom specijalne operacije oslobađanja talaca, službenici Federalne kazneno-popravne službe Rusije u Volgogradskoj oblasti i Nacionalne garde eliminisali su svu četvoricu kriminalaca.

"Nije bilo povređenih među policajcima koji su učestvovali u akciji ”, zaključuje se u saopštenju.

"Pada Harkov"

Ukrajinska vojska saopštila je da je oslobodila delove teritorije na istoku Harkova gde je Rusija proletos velikom ofanzivom okupiralavelike delove te oblasti.

Ukrajinska Treća zasebna jurišna brigada je kasno sinoć saopštila da su njene snage zaposele dva kvadratna kilometra u toj oblasti.

Stanje na frontu

Ukrajinske trupe napreduju u ruskoj oblasti Kursk, dok su nedavna ruska napredovanja ka gradu Pokrovsku na istoku Ukrajine primorala ukrajinske trupe da se povuku sa nekih položaja duž tog dela fronta.

"MOLIM SE ZA MIR I PROSPERITET UKRAJINE" Modi posetio Zelenskog (FOTO)

 

Ukrajina

Tanjug

 

 

Indijski premijer Narendra Modi poželeo je, tokom posete Kijevu, prosperitet i mir Ukrajini

 

 

Kijev: Ukrajina oborila 14 od 16 lansiranih dronova u ruskom napadu

Ukrajinske snage uništile su 14 od 16 ruskih dronova koje su lansirane tokom noći, saopštile su ukrajinske vazduhoplovne snage.

 

Kijev: Učestali napadi Rusije na istočnom ukrajinskom frontu

Ruske snage izvele su u 53 napada na neprijateljske položaje na frontu Pokrovsk u istočnoj Ukrajini, dok je Moskva vršila pritisak da zauzme strateški grad, saopštila je ukrajinska vojska.

 

Odbijen masovni napad dronovima na Kursk i Belgorod

Ruske PVO snage su tokom prethodne noći oborile četiri ukrajinska drona iznad Belgorodske oblasti i još tri iznad Kurske, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

 

U Zaporškoj nuklearnoj elektrani isključen visokonaponski vod za napajanje

U Zaporoškoj nuklearnoj elektrani isključen je visokonaponski vod 330 kV "Ferosplavnaja - 1" i sada se sve sopstvene potrebe nuklearne elektrane napajaju sa 750 kV Dnjeprovske linije, objavila je elektrana na Telegram kanalu.

Nije zabeleženo kršenje uslova bezbednosti i osoblje je spremno da reaguje, prenosi RIA Novosti.

 

Kijev dronom kamikazom pokušao da napadne nuklearnu elektranu Kursk: "Akt nuklearnog terorizma"

Ukrajinske snage pokušale su noćas dronom kamikazom da napadnu nuklearnu elektranu Kursk i izvrše "akt nuklearnog terorizma", rečeno je agenciji TASS u ruskim agencijama za sprovođenje zakona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading