NAPAD NA KURSKU OBLAST OBIJA SE O GLAVU KIJEVU Tragedija  za VSU je postala još veća
Foto: Printscreen/Youtube

- Moramo razumeti da su Ukrajinci, čiji je broj trupa u početku bio manji od Rusa, već bili u nepovoljnijem položaju u ovom ratu iscrpljivanja, a njihovi gubici su bili mnogo teži. Uzimajući ovo u obzir, postavlja se pitanje: da li će Ukrajina slanjem svojih snaga u Kursku oblast nekako promeniti odnos međusobnih gubitaka? Drugim rečima, na kakvu pobedu Ukrajina ovde računa? Kako ulazak u Kursku oblast može da ispravi očajnu situaciju u kojoj se trenutno nalaze ukrajinske snage u zonama borbenih dejstava na istoku Ukrajine? Pažljivom analizom događaja postaje jasno da se kao rezultat ulaska u Kursku oblast odnos međusobnih gubitaka još više pomerio u korist Rusa. - rekao je on za Judging Freedom.

Miršajmer je objasnio da su Ukrajinci, u stvari, napali teritoriju na kojoj je bilo malo Rusa, a što znači da u procesu osvajanja ove teritorije, nisu mogli da ubiju mnogo Rusa.

- Ukrajinske snage napreduju, što znači da deluju na otvorenim prostorima, kreću se, praktično nemaju sisteme PVO i gotovo da nemaju vazdušno pokrivanje, a ruske bespilotne letelice i letelice mogu, čini se, nesmetano da ih gađaju. Upravo to se dogodilo prvih dana ove ukrajinske ofanzive. Dakle, u ovom napadu na Kursku oblast, Ukrajinci trpe mnogo teže gubitke od Rusa, što samo pogoršava njihov ukupni problem u ovom ratu - kazao je profesor.

Zelenski: Operacija u u Kurskoj oblasti je apsolutno fer

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski smatra da je operacija u Kurskoj oblasti Ruske Federacije apsolutno fer.

On tvrdi da upadom u Kursku oblast "Ukrajina šalje rat tamo odakle ga je Rusija donela".

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading