Ukrajina
Foto: Alo/Printscreen

 Rusija je u ponedeljak napala Ukrajinu sa 127 projektila i 109 dronova. Sedam osoba je izgubilo život, a 47 je ranjeno.

Eksplozije su se čule u centru Kijeva, Harkova, Odese, Zaporožja, Dnjepra i drugih gradova.

Moskva tvrdi da je napala objekte kritične energetske infrastrukture, koji obezbeđuju rad vojno-industrijskog kompleksa Ukrajine.

BLOG UŽIVO JE ZAVRŠEN

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

 

Zelenski: Ukrajina uspešno testirala prvu balističku raketu domaće proizvodnje

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je na konferenciji za novinare u okviru foruma "Ukrajina 2024. Nezavisnost rekao da je ta država uspešno testirala prvu balističku raketu domaće proizvodnje.

 

Stoltenberg saziva sastanak Saveta NATO-Ukrajina

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg sazvaće u sredu sastanak Saveta NATO-Ukrajina, saopštio je portparol Alijanse.

''Sastanak će biti održan na nivou ambasadora. Očekuje se da će ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov obavestiti saveznike putem video-linka o situaciji na bojnom polju i prioritetnim potrebama u pogledu sposobnosti'', rekao je portparol i dodao da će sastanak biti održan na zahtev Kijeva, prenosi Rojters.

 

Zelenski: Ukrajina nije spremna da razmeni teritorije za bezbednosne garancije

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je danas da je cilj Rusije potpuna okupacija Donbasa.

 

Lavrov o nuklearnom oružju

 

 

Nariškin: Pregovori sa Ukrajinom su nemogući u sadašnjim uslovima

Pregovori između Rusije i Ukrajine u sadašnjim uslovima su nemogući, izjavio je danas direktor Spoljne obaveštajne službe (SVR) Ruske Federacije Sergej Nariškin. "Da, apsolutno se slažem. Ovu izjavu je dao ruski predsednik Vladimir Putin da je posle ukrajinske terorističke avanture u Kurskoj oblasti neprihvatljivo voditi bilo kakve pregovore sa njima", rekao je on u intervjuu za TASS.

MO Rusije: Aerodromi u Ukrajini gađani Kinžalima i dronovima

Ruske trupe izvele su protekle noći raketni napad na ukrajinske aerodrome, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Grupni udar visokopreciznim oružjem iz vazduha velikog dometa, uključujući aerobalističke rakete Kinžal i bespilotne letelice, izveden je na kritično važne objekte aerodromske infrastrukture u Ukrajini, prenosi RIA Novosti.

Masovni napad Rusa

 

 

 

Najmanje tri osobe poginule, a pet ranjeno u napadu na Zaporožje

Najmanje tri osobe su poginule, a pet je ranjeno u ruskom napadu na Zaporožje koji se dogodio u ponedeljak uveče, izjavio je danas načelnik Zaporoške regionalne vojne uprave Ivan Fedorov.

On je dodao da su Rusi tokom dana 208 puta pogodili 14 naselja Zaporoške oblasti. "Bilo je 38 izveštaja o uništavanju stambenih zgrada i infrastrukture", rekao je on, prenosi Unian. Dodao je da su napadači izveli šest raketnih napada na Novogupalovku i Nikolaj-Pol.

Muškarac poginuo u Nikopolju od posledica granatiranja

 

 

U Nikopolju u Dnjepropetrovskoj oblasti poginuo je 47-godišnji muškarac od posledica artiljerijskog granatiranja, izvestio je šef Dnjepropetrovske OVA Sergij Lisak.

Modi je potvrdio Bajdenu da želi mir u Ukrajini

Indijski premijer Narendra Modi potvrdio je danas svoju posvećenost obnavljanju mira u Ukrajini tokom telefonskog razgovora sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom. "Detaljno smo razgovarali o raznim regionalnim i globalnim pitanjima, uključujući situaciju u Ukrajini. Potvrdio sam punu podršku Indije za brzu obnovu mira i stabilnosti", naveo je Modi na platformi Iks..

On je dodao da je sa američkim predsednikom razgovarao i o situaciji u Bangladešu i "potrebi da se situacija normalizuje i zaštite manjine, posebno hindusi".

Uzbuna u Kijevu; Stanovnici beže u skloništa

U Kijevu je izdato upozorenje za vazdušni napad. Načelnik vojne uprave grada Serhij Popko je u objavi na Telegramu rekao da su dronovi krenuli ka prestonici.

Upozorio je civile da idu u skloništa radi zaštite.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading