Ukrajinci
Foto: EPA/Foto: EPA/Christian Bruna

Glavnokomandujući ukrajinskih oružanih snaga Oleksandr Sirski rekao je u četvrtak da je proveo nekoliko dana na istočnom frontu kod Pokrovska i opisao borbe kao „izuzetno teške”.

Poslednjih meseci, uz velike napore, Rusija polako ali stabilno zadire u strateški važan grad Pokrovsk u istočnoj ukrajinskoj oblasti Donjeck. Borbe su izuzetno teške. Neprijatelj čini sve da nastavi da se kreće i napreduje, pokušavajući da probije našu odbranu“, napisao je Sirski na Fejsbuku.

Najžešće borbe, dodao je on, vode se u rejonu Krasni Jar, oko 10 km od Pokrovskog.

On je takođe rekao da su istočno predgrađe Hrodivke, manje od devet kilometara od strateške rute koja povezuje Kostjantinovku, pod teškim napadima.

Zelenski: Situacija u Pokrovsku „izuzetno teška“

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je situacija u Pokrovsku „izuzetno teška“, da će Kijev dodatno ojačati svoje pozicije i da se razmatraju „konkretna odbrambena dejstva“.

Pokrovsk se nalazi na ključnoj magistrali koju ukrajinska vojska koristi za snabdevanje drugih ranjivih ispostava koje drže Ukrajinci, kao što su gradovi Časiv Jar i Kostjantinovka.

Pokrovsk je drumsko i železnički čvorište i grad sa stanovništvom koje je pre početka sukoba brojalo oko 60.000 ljudi, od kojih je na desetine hiljada ostalo iako su evakuacije velikih razmera u toku, prenosi hrvatski medij.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading