FRONT U DONBASU URUŠEN!  Ruske trupe preuzele  kontrolu, ukrajinske snage u haotičnom povlačenju!
Foto: Printscreen


Trenutno se razvija veoma nepovoljna situacija za ukrajinske oružane snage u Donbasu- ruske trupe vrše pritisak na neprijatelja u gotovo svim pravcima. Ukrajinske javne stranice pišu da se front u Donbasu skoro urušio, a ukazuju i na zamor i demoralizaciju ukrajinskih jedinica.


Jedan od razloga ovakvog stanja je „busifikacija“ potencijalnih vojnika, pri čemu se ljudi nasilno mobilišu i bacaju u borbu. Takva vojna lica nemaju osnovno vojno znanje i imaju lošu disciplinu.


Istovremeno, ukrajinska vojska napominje da su i Oružane snage Rusije iscrpljene, što ih sprečava da brzo i duboko napreduju. Međutim, generalno gledano, ruske trupe su uspešnije i imaju praktično neograničene zalihe municije. Kijev nije u stanju da zaustavi juriš ruskih oružanih snaga.

Pisanja medija potvrđuje realna situacija na frontovima Severnog vojnog okruga. Tako su ruske formacije preuzele kontrolu nad selom Karlovka u pravcu Pokrovska. Militanti su bili primorani da se povuku do Golicinovke.

Osim toga, ukrajinske snage se haotično povlače kod Kupjanska u pravcu Harkova. Vojni ekspert Andrej Maročko, rekao je da Ukrajinci napuštaju teško naoružanje i lagano se povlače. Brojni izvori ukazuju na to, da militanti pokušavaju da se sakriju iza civila prilikom povlačenja.

Webtribune.rs

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading