Ukrajina
Foto: Alo/Tanjug

Napadi dronovima zabeleženi u više regiona Rusije, a jedan je oboren i u zoni rafinerije nafte kod Moskve. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da se najteže borbe vode na Pokrovskom frontu u Donjeckoj oblasti.

Sa druge strane, Rusija je zatražila od Ujedinjenih nacija i međunarodne zajednice da osude ukrajinski napad na grad Belgorod, u kojem je stradalo pet osoba, a oko 50 ih je povređeno.

Kraj bloga

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

RUSI BRIŠU KLJUČNI GRAD SA LICA ZEMLJE Nenormalno snažni raketni udari, pada stub odbrane Oružanih snaga Ukrajine (VIDEO)

Rjabkov: Rusija će promeniti svoju nuklearnu doktrinu zbog akcija Zapada u Ukrajini

Rusija će izvršiti promene u svojoj nuklearnoj doktrini kao odgovor na akcije Zapada po pitanju sukoba u Ukrajini, citirao je Tas zamenika ministra spoljnih poslova Sergeja Rjabkova.

Rjabkov je rekao da je odluka "povezana sa eskalacijom kursa naših zapadnih protivnika“ kada je reč o "specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini".

(Reuters/Tass)

ZELENSKI UVEO SANKCIJE Rusi drhte u čizmama

Rusi: Guranje neprijatelja nazad u u pograničnoj oblasti Kurske oblasti

- Posada helikoptera Mi-28NM nanela je udar na klaster ljudstva i oklopne opreme OSU u pograničnoj oblasti Kurske oblasti. Udari su izvedeni raketama vazduh-zemlja na locirane neprijateljske ciljeve. Kako su izvestile izviđačke jedinice, uništeno je ljudstvo i oklopna oprema OSU - saopštilo je Ministarstvo odbrene Rusije.

 

 

"ŠTA SE MOŽE UČINITI VIŠE ZA POKROVSK?" Grad uskoro više neće postojati, a onda je na redu Dnjepar!

Rusi o ukrajinskim gubicima

Oružane snage Ukrajine izgubile su u avgustu u zoni specijalnih operacija više od 68 hiljada vojnika, sledi iz izveštaja ruskog Ministarstva odbrane.

Od 1. do 9. avgusta gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su 18.730 vojnika u svim pravcima, od 10. do 16. avgusta - 14.560, od ​​17. do 23. avgusta - 16.155, od 24. do 31. avgusta - 18.935.

Tako su ukupni gubici Kijeva u avgustu iznosili 68.380 vojnih lica. U julu su ukrajinske oružane snage izgubile do 60.630 vojnika.

MOSKVA ODGOVORILA NA PONUDU O PREGOVORIMA! Njihove reči plaše ceo SVET!

Kijev: Rusi udarili na Harkov, oko 40 ljudi je ranjeno

Ruska vojska je pogodila Harkov, javlja šef vojne oblasti Oleg Sinegubov na Telegramu.

Ističe da je pogođeno mesto koje svakodnevno posećuje stotine stanovnika Harkova i nazvao napad "terorističkim".

Ukrajina pokrenula najveći napad na Rusiju do sad

Rusija je doživela najveći napad bespilotnim letelicama od početka rata, kada je 158 ukrajinskih dronova gađalo više regiona u Rusiji, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Eksplozije u Harkovu

 

 

Sergej Lisak se oglasio na Telegramu 

 

 

 "TRAMP NEMA ČAROBNI ŠTAPIĆ" Peskov: To je nešto iz domena fantazije

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas u razgovoru sa voditeljem emisije Kremlj Pavlom Zarubinom da sumnja da Donald Tramp, ako bude izabran za predsednika Sjedinjenih Država, ima čarobni štapić da reši ukrajinski sukob u roku od 24 sata.

Rusija uništila kolonu Oružanih snaga Ukrajine

 

 

MO Rusije: Ruska vojska preuzela kontrolu nad naseljima Ptičje i Vijemka

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska vojska preuzela kontrolu nad naseljima Ptičje i Vijemka u Donjecku.

ukrajnski aerodrom

Printskrin

 

 

Volodomir Zelenski se oglasio na Telegramu

 

 

Ukrajinski generalštab: Najviše sukoba sa Rusima na Pokrovskom pravcu

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je jutros da je u protekla 24 sata zabeleženo 199 sukoba sa ruskim snagama, a da je skoro četvrtina njih bila na Pokrovskom pravcu.

Holandija šalje Ukrajini 28 oklopnih terenskih vozila Viking

Holandija će poslati Ukrajini 28 amfibijskih oklopnih terenskih vozila Bandvagn BvS 10 Viking, objavio je holandski ministar odbrane Ruben Brekelmans.

“Ukrajini je očajnički potrebna naša pomoć u borbi protiv ruskog agresora. Holandija će im poslati 28 terenskih vozila Viking. Pripadnici Marinaca su obučili ukrajinske vojnike kako da ih koriste”, naveo je u subotu ministar na društvenoj mreži X, prenela je agencija Interfaks Ukrajina.

Ukrajina

Foto: Shutterstock

 

 

Zelenski: Apel Zapadu da dozvoli korišćenje njihovog oružja za napade na ruske baze

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski danas je apelovao na zapadne saveznike da dozvole da se njihovo oružje, uključujući dalekomente granate i rakete, koristi za napade na vojne aerodrome i baze na teritoriji Ruske Federacije.

''Apelujem na SAD, Veliku Britaniju, Francusku i Nemačku: potrebna nam je sposobnost da zaista i u potpunosti odbranimo Ukrajinu i Ukrajince. Ruski teror se može zaustaviti samo na jedan način: udarom na neprijateljske vojne aerodrome, baze i logistiku'', rekao je Zelenski u večernjem obraćanju.

Napadnut Belgorod

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading