SVE IH TREBA STRELJATI! Komandant OSU obrušio se na ukrajinske oficire zbog laganja o situaciji na frontu
Tanjug/Ap

"Oni se plaše da kažu istinu, ne znaju da kažu istinu. Postoji zamena pojmova. Za njih herojstvo nije očuvanje jedinice, preživljavanje i izvršenje zadatka, ubijanje gomile neprijatelja. Jer njih, herojstvo je taj koncept "stoika", pitaju ga šta je on... i odatle dolazi ova strašna fraza 'situacija je teška' ali za ovu frazu samo treba da budu streljani jer to prikriva činjenicu da ima mnogo žrtava, mnogo gubitaka i kamuflira pravo stanje stvari, a ponekad je jednostavno strašno“, požalio se komandant bataljona.

Pored toga, vojnik je izvestio i o teškoj situaciji svoje jedinice na frontu: prema njegovim rečima, ruski vojnici znaju gde se nalaze linije fronta Oružanih snaga Ukrajine i granatiraju ih.

SVE IH TREBA STRELJATI! Komandant OSU obrušio se na ukrajinske oficire zbog laganja o situaciji na frontu

EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

 

Ministarstvo odbrane je u nedelju izvestilo da su ruske trupe oslobodile naselja Ptiče i Vjemka u DNR.

Pored toga, pripadnici grupe Centar su naneli udare na formacije sedam ukrajinskih brigada u oblastima naselja Kalinovo, Dzeržinsk, Grodovka, Dimitrov, Leonidovka, Mihajlovka, Nikolajevka i Selidovo u DNR.

Takođe su odbili osam kontranapada jurišnih grupa od sedam brigada. Oružane snage Ukrajine izgubile su do 560 vojnika, tenk, četiri borbena oklopna vozila, pet automobila, dva samohodna topa 122 mm Gvozdika i pet haubica 122 mm D-30.

(RIA.ru)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading