Granatiranje Ugledara
Foto: Printscreen/Twitter

Prema preliminarnim podacima, ruske snage aktivno napadaju neprijateljske položaje uz artiljerijsku i vazdušnu podršku. Osim toga, postoje informacije da su se ukrajinske trupe već delimično povukle sa nekih utvrđenja.

Ranije je saopšteno da su prethodnog dana položaji ukrajinskih militanata u Ugledaru počeli da budu izloženi "nenormalno snažnim raketnim i bombaškim udarima".

Aktivna vojna dejstva na Ugledaru nastavljena su prvi put u poslednje dve godine. Kako je poznato, nedavno su borci Oružanih snaga Ukrajine (OSU) počeli da se prebacuju u Selidove, tako da nisu mogli da drže odbranu grada. Informacija o početku juriša se širi i ukrajinskim Telegram kanalima.

Penzionisani pukovnik, vojni ekspert, šef katedre za političku analizu i društveno-psihološke procese Ruskog ekonomskog univerziteta Plehanov Andrej Koškin je u razgovoru za Lenta.ru, komentarišući informacije o početku napada, govorio o značaju bitaka za Ugledar.

- Ugledar je jedan od stubova odbrane Oružanih snaga Ukrajine, pod kojim moramo dosta uspešno delovati kako bismo značajno presekli logističke rute i slobodno otvorili put ka Zapadu. Ovo sada radimo jer smo u prednosti, čak i na toj strani to priznaju, rekao je Koškin.

BONUS VIDEO

 


 

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading