eksplozija
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen, ilustracija

Kijev se nada da će Vašington dati dozvolu za udare američkim dalekometnim oružjem na rusku teritoriju. To je izjavio ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov u intervjuu za Si-En-En.
„Objasnili smo koje su nam sposobnosti potrebne… Nadam se da smo saslušani“, rekao je on.

Vašington, dodao je šef ukrajinskog odeljenja za odbranu, još uvek nije doneo odluku o ukidanju zabrane udara američkog oružja na rusku teritoriju.

Umerov je rekao i da je Ukrajina dostavila Sjedinjenim Državama spisak ciljeva u Ruskoj Federaciji za moguće udare.

Podsetimo, sredinom jula Pentagon je saopštio da SAD ne dozvoljavaju Kijevu da koristi američke operativno-taktičke rakete ATACMS za udare duboko u Rusiju, ali je dodao da bi taj stav mogao da se promeni. Kasnije su mediji objavili da ukrajinske vlasti pokušavaju da izvrše pritisak na Sjedinjene Države da se ova zabrana ukine.

Istovremeno, Kremlj smatra da Oružane snage Ukrajine već nanose udare zapadnim dalekometnim oružjem na rusku teritoriju, pošto su oblasti LNR, DNR, Herson i Zaporožje u sastavu Ruske Federacije, a napumpavanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi pregovorima.

Zvaničnik Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, je zauzvrat izjavila, da su SAD već spremne da dozvole kijevskim vlastima da koriste zapadno oružje za udar na rusku teritoriju.

Webtribune.rs

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading