dron pogodio u tenk
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen, ilustracija

Hitne službe su poslate u nekoliko okruga nakon izveštaja o šteti i povredama od pada oborenog oružja.

Cela Ukrajina je sinoć bila pod uzbunom od vazdušnih napada, dok je susedna Poljska, članica NATO-a, aktivirala poljske i savezničke avione kako bi obezbedila svoj vazdušni prostor.

Požar je izbio u Ševčenkovskom okrugu, univerzitetskom centru, gde su lekari ukazali pomoć najmanje jednoj osobi, rekao je gradonačelnik Vitalij Kličko.

Kraj bloga

Pratite najnovije Vesti sa fronta

PUTIN ĆE UZETI ŠTA JE NAUMIO, KIJEV SE PREIGRAO! Američki mediji objavili surove podatke!

Generalštab Ukrajine: Borbe se vode na osam pravaca, od početka dana došlo je do 103 okršaja

Od početka dana na frontu su se dogodila 103 borbena okršaja, borbe su i dalje u toku na osam pravaca, objavio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine na Fejsbuku.

"Danas su artiljerijskom i minobacačkom vatrom ruske vojske zahvaćeni regioni Slavgorod, Oleksandrovka, Bačivsk, Sopič, Sidorivka i Timofijevka", prenosi Ukrinform.

Ruske trupe su navođenim vazdušnim bombama pogodili Gluhov, Bilopil i Zaruckij, izveštava ukrajinska vojska.

(Ukrinform)

Moskva: Vojska odbila šest napada jurišnih grupa vojske Ukrajine u Kurskoj oblasti

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su jedinice grupe trupa "sever" odbile šest napada jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine u pravcu naselja Borki, Komarovka, Korenevo i Čerkasko Porečnoe u Kurskoj oblasti.

Takođe, kako navodi resor, osujećena su tri pokušaja napada Oružanih snaga Ukrajine u pravcu naselja Olgovka i Kremjanoje u Kurskoj oblasti.

(Interfaks)

Ukrajinski ministar odbrane razgovarao o frontu sa francuskim kolegom

Ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov sastao se sa njegovim francuskim kolegom Sebastijenom Lekornuom kako bi razgovarali o situaciji na liniji fronta i protivvazdušnoj odbrani.

Umerov je na Fejsbuku rekao da su zvaničnici ukrajinskog generalštaba obavestili Lekornua o situaciji na bojnom polju i kritičnim potrebama kijevskih trupa u borbi protiv ruske invazije.

Razgovarano je i o zajedničkim poduhvatima odbrambene industrije, dodao je Umerov.

(Reuters)

JEDINICA AZOV UNIŠTENA U HARKOVU! Civil odao lokaciju

Lavrov: Ukrajina odbila sporazum o izvozu žitarica koji je predložila Turska

Turska je pokušala da obnovi dogovor o izvozu žitarica Crnim morem u proleće 2024. godine, što je Moskva prihvatila, ali je Kijev odbio nakon pristanka Rusije, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

 

Moskva: Rusija preuzela kontrolu nad selom Skučne na istoku Ukrajine

Ruske snage su preuzele kontrolu nad selo Skučne u istočnom ukrajinskom regionu Donjecka, novinska agencija RIA citirala je rusko Ministarstvo odbrane.

 

"Ukrajinci se povlače"


Ruska vojska zauzela je uporošte ukrajinskih snaga severno od sela Rabotino na orehovskom pravcu u Zaporoškoj oblasti, saopštio je zamenik predsednika koordinacionog saveta za integraciju novih regiona Rusije Vladimir Rogov.

"Ofanziva ruskih snaga severno od Rabotina se nastavlja. Ukrajinci su izgurani iz još jednog uporišta i prinuđeni su da se povlače", rekao je on.

 

Najmanje 13 osoba ranjeno u ruskom napadu na Sumsku oblast

Najmanje 13 osoba, od kojih četvoro dece, povređeno je u raketnom udaru ruske vojske na centar za socijalno-psihološku rehabilitaciju dece i sirotište u gradu Sumi u Ukrajini.

 

Ukrajina: Oboreno 20 krstarećih i balističkih raketa lansiranih na Kijev

Ukrajinska vojska saopštila je da je ukrajinska PVO oborila 10 krstarećih i desetak balističkih projektila koje je tokom noći lansirala Rusija. Najmanje dve osobe su povređene.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading