Ruska rafinerija
Foto: Printscreen/Printscree/Youtube/ Kanal13

Ukrajinske snage su navodno izvele najveću seriju udara bespilotnih letelica na ciljeve u Rusiji u noći između 31. avgusta i 1. septembra, navodi se u najnovijem izveštaju objavljenom na sajtu Instituta za proučavanje rata (ISW).

Rusko Ministarstvo odbrane (MO) tvrdi da je ruska protivvazdušna odbrana uništila 158 ukrajinskih dronova u 16 ​​oblasti: 46 dronova iznad Kurske oblasti , 34 iznad Brjanske oblasti, 28 nad Voronješkom, 14 nad Belgorodskom, devet nad Moskvom i Oblastom, osam nad Rjazanskom, pet nad Kaluškom, četiri nad Lipeckom, tri nad Tulskom, po dva nad Tambovskom i Smolenskom oblastima, i po jedan dron iznad Orilske, Tverske i Ivanovske oblasti.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin tvrdio je da su ruske snage oborile dva ukrajinska drona u blizini Rafinerije nafte u Moskvi u Kapotnji i da su ostaci dronova oštetili tehničku prostoriju u objektu i izazvali požar.

Ruski izvori su objavili snimak ukrajinskog drona koji je udario u rafineriju nafte u Moskvi i malog požara u toj oblasti, iako su neki okarakterisali požar kao normalnu gasnu baklju u postrojenju.

Šef Kaširskog okruga Mihail Šuvalov izjavio je da su ukrajinske snage gađale Državnu centralnu centralu Kašira u Kaširskom okrugu u Moskovskoj oblasti sa tri bespilotne letelice, a ruski izvori su pojačali snimke aktiviranja ruske PVO i eksplozija u blizini elektrane.

Pres-služba Tverske oblasti je navela da je ukrajinski dron izazvao požar u Konakovskom okrugu, prenosi ISW.

Ruska opoziciona agencija Astra je izvestila da je došlo i do požara na gasovodnoj mreži Konakovo duž magistralnog gasovoda "KGMO-Konakovo" nakon udara ukrajinskih dronova u Tverskoj oblasti.

Snage su nastavile da vrše napade na Kursku oblast 1. septembra, ali nije bilo potvrđenog napredovanja Ukrajine. Ruski izvori su tvrdili da su ukrajinske snage izvršile napade u blizini Koreneva; istočno od Koreneva kod Matvejevke; severoistočno od Koreneva kod Aleksandrovke; severozapadno od Sudže kod Male Loknje i Pogrebki; severno od Sudže kod Kamiševke; i severoistočno od Sudže kod Nižnje Parove, Bahtinke i Nečajeva.

Ruski vojni bloger je tvrdio da su ukrajinske snage neznatno napredovale zapadno od Pogrebkog, a geolocirani snimci objavljeni 1. septembra ukazuju na to da su ukrajinske snage nedavno delovale unutar Pogrebkog.

Drugi ruski vojni bloger je tvrdio da ruske snage nisu uspele da uspostave uporište u Borki (jugoistočno od Sudže) i da nastave da napadaju ukrajinske položaje unutar naselja.

Ruski izvor je tvrdio da su ruske snage potisnule ukrajinske snage iz Koreneva, očistile Komarovku (jugozapadno od Koreneva) i izvršile kontranapad kod Kaučuka (severoistočno od Koreneva).

Elementi odreda "Varvar" čečenskog Ahmata Spetnaza navodno deluju u blizini Čerkaskog Porečnog (severno od Sudže).

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading