Ukrajinski dronovi
Foto: Printscreen/Telegram Printscreen


Nedavno pojavljivanje videa koji prikazuje ukrajinske vojne snage kako koriste nove vrste dronova kao improvizovan sistem bacača plamena još jednom je privuklo pažnju na evoluirajuću ulogu dronova u savremenom ratovanju. Uređaj se vidi kako raspršuje zapaljivu smešu preko položaja ruske vojske, ciljajući da im oduzme zaklon. Iako specifična efikasnost ovog određenog napada još nije potvrđena, ističe inovativne i nekonvencionalne metode koje se koriste u aktuelnom sukobu.


Postaje sve očiglednije da su dronovi postali ključni element u ukrajinskom sukobu, s novim verzijama koje se stalno pojavljuju na bojištima. Video, koji se pojavio na ukrajinskim Telegram kanalima, prikazuje korišćenje dronova kao bacača plamena koji ciljaju ruske pozicije u Zaporžju. Ovaj razvoj ne samo da ističe adaptabilnost ukrajinskih snaga, već takođe označava promenu taktike koja se koristi u sukobu.

Korišćenje dronova kao protivavionskog oružja protiv većih bespilotnih letelica i ruskih helikoptera postaje sve češći trend. Takođe, diskusije među vojnim blogerima intenzivirale su se u vezi sa mogućnošću mobilnih stanica za elektronsko ratovanje baziranih na heksakopterima, potencijalno raspoređenih u bliskoj budućnosti. Integracija ovih tehnologija na površinske robotske platforme dodatno ističe dinamičnu prirodu savremenog ratovanja i stalnu potragu za inovativnim strategijama.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading