vojnik
Foto: EPA/EPA-EFE/Oleg Petrasiuk / Press service of 24 Mechanized brigade

U ovom navodnom intevjuu iznete su najstrašnije opružbe na račun Oružanih snaga Ukrajine. Međutim, treba napomenuti da ruska strana nije iznela ni jedan konkretan dokaz za ove optužbe.

- Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski, pre napada na Kursku oblast, dao je vojnicima zadatak da se probiju do Kurske nuklearne elektrane i tamo postave eksploziv - ovo je navodno rekao ratni zarobljenik Mihail Škoda iz 82. brigade Vazdušno-jurišnih snaga Ukrajine za RIA Novosti.

Kako Rusi prenose, prema njegovim rečima, Sirski je stigao na lokaciju 9. izviđačke čete brigade 5. avgusta – dan pre napada na Kursku oblast.

- Okupili smo se u krug, te ekipe koje su trebale da putuju u Rusiju. On je rekao da će ovaj dan ući u istoriju, rekao je mnogo lepih reči. Izviđanje je izvestilo da na teritoriji nema velikih koncentracija ruskih trupa, morate brzo da provalite u Kursku oblast do nuklearne elektrane - rekao je novodni sagovornik.

Istovremeno, Sirski je, dodao je navodni sagovornik, priznao da su u pripremu sabotaže uključeni specijalci NATO-a.

- Nakon odlaska glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, vojna lica, prema rečima zatvorenika, počela su da postavljaju pitanja svojim komandantima zašto je ovo potrebno - piše RIA i prenosi reči navodnog zatvorenika.

- Rekli su: „Želimo da iznenadimo Rusiju tamo, da tamo postavimo eksploziv. Pitali smo: „Kakav eksploziv? Svi ćemo tamo eksplodirati i umreti od radijacije.“ Objasnili su da ćemo tada već biti izvedeni odatle, ruske trupe će već biti tamo, oni će ponovo zauzeti svoju teritoriju, a onda će bomba eksplodirati. I sve će eksplodirati, a Ukrajina će kriviti Rusiju jer ju je ona sama raznela - navodi se u razgovoru sa navodnim zatvorenikom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading