Vladimir Zelenski
Foto: EPA/EPA-EFE/JULIA NIKHINSON / POOL

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odgovorio je na reči ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog o zadržavanju teritorije u Kurskoj oblasti.

Ovakvim izjavama „kijevski režim razotkriva svoju suštinu“, uveren je pres-sekretar šefa države. "Oni idu svojim putem, režim pokazuje svoju suštinu. A mi treba da idemo svojim putem i da izvršavamo zadatke koji su postavljeni", rekao je Peskov. Peskov je pojasnio da pred Moskvom stoji zadatak da završi specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

Zelenski je 3. septembra u intervjuu za NBC Njuz rekao da Oružane snage Ukrajine (AFU) planiraju da drže osvojene teritorije u Kurskoj oblasti. Ukrajina će zadržati teritoriju jer je to sastavni deo plana pobede za okončanje rata, rekao je Vladimir Zelenski.

Zelenski je napomenuo da administracija predsednika SAD nije znala za operaciju u Kurskoj oblasti i da ne može da razgovara o daljim planovima za dejstva Oružanih snaga Ukrajine na teritoriji Rusije zbog neuspešnog iskustva „reklamirane“ protivofanzive prošlog leta.

ZLOSLUTNE REČI IZ KREMLJA Prvi put odgovorili Zelenskom nakon zauzimanja Kurska

Foto: AP

 

Reči Zelenskog o držanju teritorije Rusija naziva blefom

Prvi zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Vladimir Džabarov uveren je da su reči Zelenskog o pograničnoj oblasti Kurska blef ili plod mašte.

On je napomenuo da sve dok Rusija ne potisne ukrajinske trupe iz regiona Kursk, ne može biti govora o početku pregovora između Moskve i Kijeva.

„Prvo treba da se pozabavimo onim teroristima koji su prodrli na našu teritoriju“, zaključio je on.

Borbe sa ukrajinskim oružanim snagama u regionu Kursk traju od 6. avgusta. U regionu je na snazi federalni režim vanredne situacije, kao i režim protivterorističke operacije.

(Lenta)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading