RUSI JAVLJAJU GLAVNU VEST SA FRONTA: OSVOJENO JE! Osvanuli snimci žestoke borbe, gori moćno oružje (VIDEO)
Foto: EPA/EPA/VLADIMIR GERDO / SPUTNIK / KREMLIN POOL/EDUARDO MUNOZ /FRIEDEMANN VOGEL

eneralštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da se najžešće borbe vode na Pokrovskom i Kurahovskom pravcu.

Kancelar Olaf Šolc potvrdio je da je Nemačka naručila još 17 "iris-T" PVO sistema za Kijev, kako bi pomogli u odbijanju ruskih napada, prenosi "Blumberg".

Blog uživo

SAD optužile ruske obaveštajce za sajber napade na Ukrajinu i njene saveznike

SAD su danas optužile pet zvaničnika ruske vojne obaveštajne službe i jednog ruskog civila za zaveru za pokretanje sajber napada na Ukrajinu i njene saveznike od 2020. godine u pokušaju da se Ukrajina blokira.

U revidiranoj optužnici Ministarstva pravde SAD, koja je danas objavljena, navodi se da je sajber jedinica ruske vojne obaveštajne službe sprovela "velike sajber operacije" počevši još pd 2020. godine, pre ruske invazije na Ukrajinu u februaru 2022, preneo je Rojters.

Bela kuća: Putin da prestane da priča o izborima u SAD

Ruski predsednik Vladimir Putin trebalo bi da prestane da priča o predstojećim predsedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, izjavio je Džon Kirbi, portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost.

"Putin bi trebalo da prestane da priča o našim izborima. On ne bi trebalo nikoga da favorizuje ni na koji način", rekao je Kirbi.

Putin je ranije danas izjavio da će na novembarskim predsedničkim izborima u SAD Rusija podržati demokratsku kandidatkinju Kamalu Haris.

Ruski lider je na plenarnoj sednici Istočnog ekonomskog foruma (EEF-2024) istakao da je smeh demokratske predsedničke kandidatkinje Kamale Haris, veoma zarazan, što znači da "ona dobro radi".

Do kraja godine odobravanje obećanog kredita Kijevu 

EU i G7 nameravaju da do kraja godine odobre obećani kredit Kijevu od 50 milijardi dolara uz otplatu iz prihoda od ruskih aktiva, rekao je predstavnik Evropske komisije.

Ukrajina ima novog šefa diplomatije

Vrhovna rada je usvojila predlog da Andrej Sibiga bude novi šef diplomatije Ukrajine.

Moskva: Ruska vojska napala rezerve Oružanih snaga Ukrajine u Sumskoj oblasti

Oružane snage Rusije napale su rezerve Oružanih snaga Ukrajine (AFU) u rejonima 16 naselja u Sumskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Pojašnjava se da su udari izvedeni uz pomoć operativno-taktičke avijacije, kao i raketnih snaga.

"Operativno-taktička avijacija i raketne snage u Sumskoj oblasti izvele su udare na oblasti u kojima je koncentrisano rezervno osoblje i vojna tehnika", navodi se u saopštenju.

(Izvestia)

ODE AMERIČKO ORUŽJE U VAZDUH Iskanderi u munjevitom napadu pogodili cilj (VIDEO)

"Rusija osvojila naselje Zavetno"

Grupa „centar“ osvojila je naselje Zavetno u (samoproglašenoj) Donjeckoj Narodnoj Republici, prenoe RIA Novosti.

CRNE VESTI ZA KIJEV Putin otkrio detalje sa fronta, pa pomenuo grupe "Istok" i "Centar"

Rusija: Požar u moskovskoj rafineriji neće izazvati nestašicu goriva

Nedavni požar u velikoj moskovskoj rafineriji neće dovesti do nestašice goriva u regionu, izvestila je agencija Interfaks pozivajući se na navode ministra energetike Sergeja Civileva.

Ruski ministar istakao je da bi proizvodnja iz drugih rafinerija nadoknadila privremeni prekid.

Gaspromnjeftova moskovska rafinerija SIBN.MM obustavila je rad kombinovane prerađivačke jedinice Euro+, koja uključuje jedinicu za destilaciju sirove nafte CDU-6, nakon požara u nedelju, rekla su Rojtersu tri izvora.

Moskovska rafinerija na jugoistoku ruske prestonice pogođena je u nedavnom napadu dronom 1. septembra, kada je Ukrajina takođe gađala ruske elektrane.

(RTS,Reuters)

MEDVEDEV UPRAVO OBJAVIO NAJSTRAŠNIJU VEST ZA UKRAJINU Rusi doneli radikalnu odluku!

Kremlj: Rusija nastava operaciju u Ukrajini dok ne postigne sve ciljeve

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će Rusija nastaviti svoju vojnu operaciju u Ukrajini sve dok ne postigne sve svoje ciljeve, prenela je agencija RIA.

Peskov je naveo da Sjedinjene Države i Evropa nisu pokazale interesovanje za diplomatsko rešenje rata.

Kremlj sada ne vidi nikakve preduslove za mirovne pregovore sa Ukrajinom, prenosi RIA.

Ruske vlasti ne razgovaraju o novoj mobilizaciji, kaže portparol Kremlja, a prenosi TASS.

Kremlj saopštava da vojni instruktori iz različitih zemalja rade u Ukrajini i učestvuju u vojnim akcijama i obuci ukrajinskih snaga, prenele su ruske novinske agencije.

(Reuters)

ČUJU SE EKSPLOZIJE, ZAVIJAJU SIRENE Novi ruski napad, HITNO se oglasio Kličko - izdato upozorenje građanima

Nova žrtva „lanceta” (VIDEO)

- Vojnici grupe „Sever” Oružanih snaga Rusije uništili su još jedan ukrajinski tenk u Harkovskoj oblasti  - objavilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

https://t.me/vestisafronta/25395

 

Rusi podigli leteću "zver": "Pogođena koncentracija ljudstva

Ruski helikopter Mi-28NM pogodio je koncentraciju ljudstva i oklopne tehnike u pograničnom rejonu Kurske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije

- Posada vojne avijacije na helikopteru Mi-28NM izvela je vazdušni udar na koncentraciju ljudstva i oklopne tehnike jedinica Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom rejonu Kurske oblasti ciljevi - navodi se u izveštaju.

Nakon upotrebe avijacionog naoružanja, posada se bezbedno vratila na mesto polaska, Prema obaveštajnim izveštajima, ljudstvo i oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine su uspešno uništeni, dodaje se u saopštenju, prenosi RIA.

IAEA: Rashladni toranj u nuklearki Zaporožje će morati da se sruši

Šef Međunarodne agencije za atomsku energiju Rafael Grosi rekao je da je rashladni toranj u ukrajinskoj nuklearnoj elektrani Zaporožje, koju je okupirala Rusija, teško oštećen u požaru prošlog meseca i da bi verovatno morao da bude srušen.

Grosi je izjavu dao nakon svoje pete posete nuklearki koju su zauzele ruske snage
ubrzo nakon početka rata u februaru 2022.

Moskva i Kijev međusobno razmenjuju optužbe za napade, tvrdeći da to moće da izazove nuklearnu nesreću.

"Do danas nismo uspeli da dođemo do ove tačke, visoko gore u tornju, ali danas možemo na mnogo bolji način da procenimo štetu koja je nastala. Ova velika struktura nije upotrebljiva za budućnost, pa će verovatno biti srušena kad-tad“, rekao je Grosi.

Požar je izbio u kuli 11. avgusta, a Rusija i Ukrajina se međusobno optužuju za izazivanje požara.

(Reuters)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading