STRAŠNA BORBA KOD RUSKE GRANICE Udario hipersonični lovac, padaju smrtonosne bombe (VIDEO)
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija A.V.

Glavnokomandujući oružanih snaga Ukrajine Oleksandr Sirski tvrdi da su Rusi zaustavljeni u pravcu Pokrovska i da nisu napredovali "ni metar za šest dana".

Vojna administracija Kurske oblasti saopštila je da su identifikovana još četiri Francuska državljanina osumnjičena da su kao strani plaćenici učestvovali u upadu u tu rusku oblast.

Blog uživo

Orban: Neophodno da se Zelenski i Putin sastanu da bi se okončao rat u Ukrajini

Mađarski premijer Viktor Orban ocenjuje da je neophodno da se sastanu lideri Rusije i Ukrajine Vladimir Putin i Volodimir Zelenski, kako bi se okončao rat između dve zemlje.

Generalštab Ukrajine: Na pokrovskom i kurahovskom pravcu najžešće borbe

Tokom dana su se na frontu odvila 102 borbena okršaja sa ruskim osvajačima, a najviše na kurahovskom i pokrovskom pravcu, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine. 

Pogranični gradovi Sumske i Černigovske oblasti i dalje trpe granatiranje sa teritorije Ruske Federacije, prenosi Ukrinform.

Ukrajinska vojska je izvestila i o napadima kartiljerijom i iz vazdušnim napadima ruske vojske.

Ruska vojska zauzela Žuravku u DNR

Ruska vojska zauzela je mesto Žuravka u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ostin: Dodatna pomoć Kijevu od 250 miliona dolara

Američki ministar odbrane Lojd Ostin rekao je na sastanku u bazi Ramštajn da će predsednik Džozef Bajden odobriti dodatnih 250 miliona dolara vojne pomoći Ukrajini.

"To će ispuniti potrebe Ukrajine. I mi ćemo ih isporučiti 'brzinom kojom se i rat vodi'“, dodao je Ostin.

(Reuters)

VOJSKA UDARA U "AHILOVU PETU" UKRAJINE Počela je završna faza sukoba?

Zelenski stigao u Nemačku na sastanak koalicije u formatu Ramštajn

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski danas je stigao u vazduhoplovnu bazu ''Ramštajn'' u Nemačkoj, gde će učestvovati na sastanku Kontakt grupe za odbranu Ukrajine.

On će održati odvojene sastanke sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, italijanskom premijerkom Đorđom Meloni, kao i italijanskim preduzetnicima.
Zelenski će se takođe sastati s ministrima odbrane SAD i Nemačke, Lojdom Ostinom i Borisom Pistorijusom, prenosi Ukrinform.

''Koordiniramo pozicije sa svim saveznicima G7“, rekao je on.

Prema rečima zamenice portparola Ministarstva odbrane SAD Sabrine Sing, učesnici sastanka koalicije u formatu Ramštajn danas će se posebno fokusirati na jačanje sposobnosti protivvazdušne odbrane Ukrajine i aktiviranje odbrambenih industrija zemalja učesnica.

Ovo je prvi put da se Zelenski pridružio sastanku u formatu Ramštajn - grupe od oko 50 nacija koje snabdevaju Ukrajinu oružjem, prenosi Tanjug.

Borbe na obali reke Dnjepar

Ruske artiljerijske jedinice su uz pomoć haubica "msta-B" likvidirale ukrajinsku pešadiju na desnoj obali reke Dnjepar koji su pokušavali da se sakriju od napada, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Njihovo kretanje uočeno je uz pomoć izviđačkih dronova, nakon čega je izvedena paljba i sve mete su likvidirane, navodi se u saopštenju.

Komandant Ahmata: Ozbiljni gubici ukrajinskih snaga na pravcu Korenjeva u Kurskoj oblasti

Komandant ruskih specijalnih snaga Ahmat general-major Apti Alaudinov kaže da moskvske snage nanose ozbiljne gubitke ukrajinskoj vojsci neprijatelja na pravcu Korenjeva u Kurskoj oblasti.

Na pravcu Korenjeva, izgradili smo veoma dobru liniju odbrane, ozbiljno uništavamo neprijatelja tamo", rekao je Alaudinov na video-snimku objavljenom na njegovom Telegram kanalu, prenosi Tas.

"Neprijatelj svakim danom dovodi sve više i više snaga, gubi, trpi velike gubitke i ništa mu ne polazi za rukom“, tvrdi Alaudinov.

(Tass)

Kijev: Tokom noći oboreno 27 od 44 ruska drona

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su u da su tokom noći oborile 27 od 44 dronova koje su moskovske trupe lansirale.

Kako se dodaje u obajvi na Telegramu, Rusija je upotrebila i dve rakete.

(Reuters)

Rusija: Su-34 je pogodio koncentraciju osoblja i opreme OSU u regionu Kursk (VIDEO)

Ruski lovac-bombarder Su-34 napao je bombama sa modulima za planiranje i korekciju na akumulaciju ljudstva i vojne opreme Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom rejonu Kurske oblasti, saopšteno je novinarima u Ministarstvu odbrane Rusije.

- Posada multifunkcionalnog supersoničnog lovca-bombardera Su-34 Vazdušno-kosmičkih snaga napala je koncentraciju ljudstva i vojne opreme Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom regionu Kurske oblasti - navodi se u izveštaju.

 

https://t.me/vestisafronta/25400

 

Napominje se da je udar izveden po izviđačkim ciljevima vazdušnim bombama sa univerzalnim modulom za planiranje i korekciju. Takvi uređaji omogućavaju precizno pogađanje neprijateljske opreme i ljudstva sa bezbedne udaljenosti od linije borbenog kontakta.

- Pošto su od obaveštajnih službi dobile potvrdu da su ciljevi uništeni, posade su se bezbedno vratile na poletni aerodrom - saopštilo je Ministarstvu odbrane Rusije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading