Napad na Hute
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Američki sekretar za odbranu Lojd Ostin, koji je danas na sastanku Ramštajn grupe najavio dodelu novog paketa američke vojne pomoći Ukrajini od 250 miliona dolara, pozvao je ostale zapadne partnere Kijeva da povećaju isporuke.


„Ovo je kritičan trenutak. Vreme je od suštinske važnosti“, naglasio je Ostin.


Šef Pentagona je dodao da se „mora odlučno dejstvovati uzimajući u obzir i približavanje zime“: „Svi moramo da pojačamo podršku, i to brzo“.

Bivši američki obaveštajac Skot Riter rekao je da bi najbolji ishod sukoba za Ukrajinu bilo formiranje proruske vlade u Kijevu.


Pojasnio je: „Ukrajina će prestati da postoji kao država ukoliko zemlju ne bude vodila proruska vlada. To je najbolje što Ukrajina može da očekuje“.

Riter je uveren da će sve ukrajinske teritorije biti demilitarizovane i denacifikovane. Bez obzira da li će ih Rusija držati stalno ili privremeno“.


Ukrajina može da proglasi kapitulaciju, nakon čega će neprijateljstva odmah prestati – izjavio je novinar Kiril Sazonov, koji ratuje na strani Oružanih snaga Ukrajine.

Kijevski ekspert otkrio kada će Pokrovsk biti zauzet
Poznati kijevski politikolog Vadim Karasjov rekao je da će ruske trupe Pokrovsk (Krasnoarmejsk) zauzeti u narednim nedeljama.

„Situacija na frontu je veoma teška. Još se ne može reći da je front potpuno urušen, pogotovo što je 2-3 hiljade pripadnika Nacionalne garde Ukrajine prebačeno pokrovski front. Ali će Pokrovsk, naravno, biti zauzet“.


Odmah u nastavku je dodao: „Rusima će najverovatnije za zauzimanje Pokrovska biti dovoljne dve nedelje. A ako ruske trupe nakon pada Pokrovska preseku sve puteve snabdevanja ukrajinskih snaga, onda će se moći govoriti o tragediji“.

Karasjov je upozorio: „Potom će Rusi krenuti na jug… Mislim na Zaporožje i Dnjepar (Dnjepropetrovsk)“.

Zaključio je: „Ako se tamo ne stvore neophodne rezerve cela leva obala Dnjepra može biti ugrožena“.

(Alo/Fakti)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading