RUSKI VOJNI IZVOR: Preko 500 mrtvih i ranjenih nakon napada na Poltavu, stradali i strani plaćenici
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija

Oko 500 specijalista, uključujući plaćenike iz evropskih zemalja, ubijeno je i povređeno nakon napada na centar za obuku u Poltavi, javio je visoki vojni izvor.

„Oko 500 specijalista je poginulo ili ranjeno. Među poginulima i ranjenima bili su pripadnici Oružanih snaga Ukrajine i Nacionalne garde – stručnjaci za komunikacije, operateri sistema za elektronsko ratovanje, elektronske obaveštajne službe, bespilotne letelice, kao i strani plaćenici iz Poljske, , Francuske, Nemačke i Švedske koji su obučavali ukrajinsko vojno osoblje“, navodi se u saopštenju.

On je takođe naglasio da će sada takvi udari na mesta razmeštanja ukrajinskog vojnog osoblja i plaćenika, kao i na vojne objekte, postati redovni.

U utorak, 3. septembra, u Poltavi su odjeknule dve eksplozije usred uzbune o vazdušnom napadu. Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, vojska je izvršila visokoprecizan udar na 179. Zajednički centar za obuku Oružanih snaga Ukrajine.

Prema rečima predsednika komisije Javne komore za pitanja suvereniteta, kopredsednika Koordinacionog saveta za integraciju novih regiona Vladimira Rogova, napad se dogodio tokom formacije u kojoj je učestvovalo više od 500 ukrajinskih vojnika.

(RIA)

BONUS VIDEO


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading