Ruski napad
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Vašington je izdvojio novi paket vojne pomoći za Ukrajinu u vrednosti od 250 miliona dolara. Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova uporedila je Zapad sa nezasitnim čudovištem koje proždire sve što mu se nađe na putu.

Kraj bloga

UKRAJINCI RAZORILI NOVI MOST U RUSIJI Vojska objavila snimak dejstva američkog HIMARS-a (VIDEO)

Rusi: Izveden udar na plaćenike (VIDEO)

- Izveden je udar u Stetskovkoj oblasti (severno od mesta Sumi). Kao rezultat toga, raketni udar je eliminisao do 30 stranih plaćenika i 6 jedinica hardvera u privremenom mestu razmeštanja - sapštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

https://t.me/vestisafronta/25402

 

NAPETOST DOSTIŽE VRHUNAC U blizini granica Belorusije skoncentrisano 14.000 ukrajinskih vojnika

Indijski "Džejms Bond" će pokušati da reši ukrajinski problem

Savetnik indijskog premijera za nacionalnu bezbednost Adžit Doval, koji je u toj zemlji nazvan "indijski Džejms Bond", doputovaće u Rusiju, gde će razgovarati o rešenju sukoba u Ukrajini, prenosi televizija Indija Tudej, pozivajući se na neimenovane izvore.

Doval će doputovati u Rusiju, gde će učestvovati na sastanku predstavnika zemalja BRIKS, nadležnih za pitanja bezbednosti, koji će biti održan 10-12. septembra u Sankt Peterburgu.

Savetnik Narendre Modija namerava da se sastane sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i razgovara sa njim o mirovnim inicijativama u Ukrajini.

Kako javljaju mediji, Modi je najavio Putinu Dovalovu posetu Rusiji tokom telefonskog razgovora u avgustu nakon posete indijskog premijera Ukrajini.

U julu je indijski premijer posetio Moskvu gde je razgovarao sa predsednikom Rusije. Modi je na sastanku rekao da se do rešenja ne može doći putem rata i da je potreban dijalog.

Kremlj je tada saopštio da su Putin i Modi na konstruktivan način razgovarali o rešavanju sukoba u Ukrajini, da su se tom prilikom pojavile nove ideje.

Šef indijske vlade nije ponudio da postane posrednik, već je samo razmenio stavove sa predsednikom, objasnili su oni. U zajedničkom saopštenju nakon pregovora, oni su istakli da se sukob mora rešiti diplomatskim putem u koje su uključene obe strane.

(India Today)

STRAŠAN NAPAD U RUSIJI, GORE KOPNENE "ZVERI" Ukrajina pogodila skladiše goriva, sve je odletelo u vazduh! (FOTO/VIDEO)

"Izvršen je udar u skladište sa municijom u predgrađu Harkova"

Ruske trupe napale su ukrajinsko skladište municije u predgrađu Harkova, rekao je za RIA Novosti Sergej Lebedev,  koordinator tajne organizacije koja deluje u interesu ruskih vlasti na teritoriji koju kontroliše Ukrajina

- U 17:15 izvršen je udar u skladište sa municijom u predgrađu Harkova, Dergači , usledila je jaka eksplozija praćena produženom detonacijom“, rekao je sagovornik agencije.

Ranije u nedelju ukrajinsko izdanje Strana.ua izvestilo je o eksploziji u Harkovu.

Ruski udar dronom na Herson, povređeno šest osoba

 Eksplozija se dogodila u Harkovu na istoku Ukrajine za vreme upozorenja o vazdušnom napadu, javila je ukrajinska publikacija Strana.ua na svom Telegram kanalu .

- Prijavljuju eksploziju u Harkovu - navodi se u obkavi.

Od 17.13 (po lokalnom vremenu) oglasio se alarm za vazdušni napad u oblasti Harkov .

BELORUSKA VOJSKA NA GRANICAMA UKRAJINE NA NAREĐENJE PUTINA Moskva zahteva od Lukašenka da preduzme SLEDEĆI KORAK

Moskva: U gradu Sumi ubijeno 30 stranih plaćenika

U privremenoj bazi ukrajinskih snaga kod grada Sumi raketnim udarom ubijeno je oko 30 stranih plaćenika i uništeno šest jedinica tehnike, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Rumunija protestovala zbog narušavanja vazdušnog prostora ruskim dronom

Ministarstvo spoljnih poslova Rumunije protestovalo je dana zbog, kako je navelo, narušavanja vazdušnog prostora zemlje ruskim dronom protekle noći.

Kako je saopštilo rumunsko Ministarstvo spoljnih poslova, to Ministarstvo je izrazilo "snažan protest zbog još jednog kršenja vazdušnog prostora" do kojeg je moglo doći tokom napada ruskih dronova na Ukrajinu, prenela je Evropska pravda.

"Ministarstvo spoljnih poslova kategorički poziva na prekid ponovljenih napada na ukrajinsko stanovništvo i civilnu infrastrukturu, kao i na prekid neodgovorne eskalacije bezbednosne situacije od strane Ruske Federacije, posebno na granici Rumunije i Ukrajine", navodi se u saopštenju.

"Razmontirana" baza

U privremenoj bazi ukrajinskih snaga kod grada Sumi raketnim udarom ubijeno je oko 30 stranih plaćenika i uništeno šest jedinica tehnike, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

U borbama u Kurskoj oblasti poginulo i ranjeno više od 11.220 ukrajinskih vojnika

Tokom borbi na kurskom pravcu Oružane snage Ukrajine izgubile su do sada više od 11.220 vojnika, 87 tenkova, 42 borbena vozila pešadije, 74 oklopna transportera, 624 borbena oklopna vozila, 361 automobil, 84 artiljerijska oruđa, 24 lansera za raketne sisteme, uključujući sedam "hajmarsa“ i pet M270, osam lansera protivvazdušnih raketnih sistema, dva transportna vozila za punjenje, 21 radio-elektronsku stanicu i sedam radara za protivbaterijsku borbu, dva radara za protivvazdušnu odbranu, osam jedinica inžinjerijske tehnike, od čega dva inžinjerijska vozila za čišćenje i jedna instalacija za deminiranje UR-77.

 

Zelenski najavio stvaranje podzemnih fabrika oružja u Ukrajini

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da će zbog kašnjenja zapadnih saveznjika u isporuci vojne pomoći, Ukrajina početi da proizvodi sopstveno oružje pod zemljom.

"Počećemo da proizvodimo oružje pod zemljom kako bi ukrajinski vojnici mogli da se brane čak i kada isporuke od naših partnera kasne", rekao je on.

 

Potpuno uništenje

Jurišni avioni Su-25 uništili su ljudstvo i tehniku Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom delu Kurske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

 

Portugal isporučio Ukrajini šest helikoptera Ka-32 ruske proizvodnje

Portugal je isporučio Ukrajini šest protivpožarnih helikoptera Ka-32 ruske proizvodnje, a poslednji kontingent  u petak je otpremljen, pišu portugalski mediji, pozivajući se na saopštenje Ministarstva odbrane zemlje.

 

Napad na Sumsku oblast, dvoje stradalo

Najmanje dve osobe su poginule, a četiri su povređene tokom noći u ruskom napadu na Sumsku oblast, saopštila je vojna uprava severoistočnog ukrajinskog regiona.

Među povređenima je i dvoje dece.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading