Eksplozija
Foto: Printscreen/Youtube/Ilustracija

Ministarstvo odbrane Rusije podelilo je video snimak koji navodno prikazuje uništavanje raketnog sistema za višestruko lansiranje M270 MLRS (MLRS) koji je upravljao Ukrajinom pomoću rakete Iskander-M.

Kratki snimak objavljen na zvaničnom Telegram kanalu ministarstva u utorak sadrži snimke dronova na kojima se vidi nešto što se čini da je MLRS koji je isporučio SAD stacioniran na putu.

Ministarstvo je saopštilo da se incident dogodio u blizini naselja Malaja Seideminuha u ruskoj Hersonskoj oblasti. Nekoliko trenutaka kasnije, raketni sistem i prateća vozila mogu se videti kako je progutala ogromna eksplozija.

„Kao rezultat udara Iskander-M uništeni su američki MLRS M270, pomoćna oprema i ukrajinsko vojno osoblje“, navodi se u fusnoti ispod snimka ruskog Ministarstva odbrane.

Ruska vojska redovno izveštava o uspešnim udarima na ukrajinsku i zapadnu vojnu opremu. U ponedeljak je takođe objavila snimak napada dronom na borbeno vozilo pešadije američke proizvodnje Bredli u ukrajinskoj oblasti Harkov.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading