PRETNJA IZ KREMLJA LEDI KRV U ŽILAMA Ako se samo usude...
Foto: Alo ilustracija

Ako Vašington dozvoli Kijevu da udari na Rusiju dalekometnim oružjem, onda će „odgovor biti odgovarajući“, rekao je Dmitrij Peskov, sekretar za odnose sa javnošću ruskog predsednika.

„Odgovor će biti odgovarajući. Ne treba svuda očekivati bilo kakve odgovore. Specijalna vojna operacija je odgovor na sve ove akcije. Svaka takva odluka koju kolektivni Zapad donese je dodatna potvrda opravdanost i neophodnost specijalne vojne operacije“, rekao je predstavnik ruskog lidera tokom redovnog brifinga sa novinarima.

Dan ranije je američki predsednik Džo Bajden rekao da američka vlada razmatra da dozvoli Ukrajini da koristi oružje dugog dometa za udar duboko u Rusiju.

PRETNJA IZ KREMLJA LEDI KRV U ŽILAMA Ako se samo usude...

Foto: Printscreen

 

Američki državni sekretar Antoni Blinken primetio je da će SAD i Velika Britanija „razmotriti zahtev“ Kijeva da koriste zapadno oružje dugog dometa za gađanje ciljeva duboko u Rusiji.

Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin naglasio je da će Rusija biti prinuđena da upotrebi moćnije oružje ako zapadne zemlje pošalju u Ukrajinu oružje dugog dometa.

Ranije je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zatražio od NATO-a da poveća zalihe sistema PVO i raketa dugog dometa.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading