KRVAVI 11. SEPTEMBAR U RUSIJI Kontraofanziva velikih razmera srušila levi bok Ukrajine u Kursku, LOMI SE FRONT!
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija

Ratni dopisnici „Ruskog proleća“ pisali su 10. septembra uveče da su ruski vojnici iz jednog motorizovanog puka počeli aktivno potiskivanje ukrajinskih snaga sa teritorije Kurske oblasti. Do tada su ruski borci već oslobodili više od deset kilometara ruske teritorije, piše Ura.news.

Oslobođeno do deset naselja

Zvanično, komandant specijalnih snaga „Ahmat“ Apti Alaudinov komentarisao je uspehe ruske vojske na Kurskom pravcu 11. septembra. On je naglasio da su borci Oružanih snaga Rusije oslobodili oko 10 naselja u Kurskoj oblasti.

Oslobođena teritorija u Kursku

Twitter

 

Levi bok je uništen

Tokom kontraofanzive ruski borci su uspeli da uspešno sruše levi bok u pravcu Kurska. Oružane snage Rusije izvode aktivna borbena dejstva u okrugu Gluškovski.

Tokom ofanzive uspeli su da oslobode Gordejevku, Vnežapnoje i Viktorovku, javili su novinari. Završeno je i čišćenje Apanasovke od Oružanih snaga Ukrajine.

Oružane snage Ukrajine pokušale su da se probiju sa različitih strana

Kao odgovor na veliku rusku ofanzivu u regionu Kursk, Oružane snage Ukrajine pokušale su da organizuju proboj svojih jedinica na rusku teritoriju sa različitih strana. Ratni dopisnici opisali su ovo kao poslednju šansu za ukrajinske borce da se održe u regionu.

Oružane snage Ukrajine pokušale su da probiju granicu u blizini naselja Medvežje. Oružane snage Rusije sprečile su neprijatelja da stigne do cilja, za šta su čak koristile i tešku opremu u vidu dva tenka i nekoliko borbenih vozila pešadije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading