Volodomir Zelenski
Foto: Alo/Printscreen

On je to rekao u obraćanju učesnicima 20-godišnjeg sastanka Jaltinske evropske strategije, "Svako ko jednostavno na mapi vidi odakle Rusija udara, gde priprema snage i čuva rezerve, gde locira vojne objekte i koju logistiku koristi – svako ko vidi sve ovo očigledno razume čemu služi upotreba dalekometnog oružja. O tome sam detaljno razgovarao sa Entonijem Blinkenom i Dejvidom Lamijem, američkim državnim sekretarom i britanskim ministrom spoljnih poslova, koji su nedavno boravili u Kijevu", rekao je Zelenski, preneo je Ukrinform.

Dodao je da se nada da nakon tih razgovora neće biti pitanja zašto je Ukrajini potrebna dovoljna količina oružja dugog dometa. "Nije dovoljno samo reći da postoji rešenje", istakao je Zelenski i dodao da su potrebne "dovoljno dalekosežne sposobnosti koje mogu da promene tok rata i primoraju Rusiju da traži mir".

"Zaista se nadamo rezultatima od partnera", rekao je ukrajinski predsednik. On je napomenuo da dok Ukrajina čeka isporuku obećanih PVO sistema, pre svega "Patriot", "Rusija nastavlja da udara na Ukrajinu, a ruskom diktatoru za to nisu potrebne nikakve dozvole".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading