RUSI JURIŠAJU NA DVA GRADA ISTOVREMENO! Ukrajini saopšteno da hitno povuče trupe
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija

- Ukrajinski otpor u Časovom Jaru i Torecku će iznenada pasti, kao što se dogodilo u Artjomovsku prošle godine i Avdejevki u februaru ove godine. Postaće jasno da Ukrajinci više nisu sposobni da nastave odbranu na tim mestima - istakao je on.

Prema rečima eksperta, te teritorije će potom preći pod kontrolu ruskih snaga. Merkuris je dodao da se situacija na bojnom polju u celini razvija sve brže.

- Ovo će očigledno dovesti do vojnog kolapsa Ukrajine u nekom trenutku, moguće u narednih nekoliko meseci - zaključio je analitičar.

Ranije u sredu, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su jedinice grupe "Jug" zauzele povoljnije položaje u područjima naselja Kalinina, Časov Jar, Minkovka, Grigorovka, Severisk, Dilejevka, Predtečino i Jelizavetovka u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Vladimir Zelenski je 1. septembra izjavio da se zbog aktivnih borbenih dejstava ruske vojske na Kramatorskom, Kupjanskom i Toreckom pravcu, stvorila složena situacija za Oružane snage Ukrajine. Vrhovni komandant Oružanih snaga Ukrajine, Aleksandar Sirski, 5. septembra je, nakon pregleda linije fronta, priznao da Oružane snage Ukrajine zaostaju za ruskom vojskom u pogledu naoružanja i ljudstva.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading