Ukrajina
Foto: Alo/Printscreen

Uoči sastanaka Volodimira  Zelenskog i šefice Evropske komisije, ova institucija je izašla sa crnim prognozama. Ukrajina je izgubila polovinu njene energetske infrastrukture, pa su nestašice struje i vode u zimu izvesne.

Komisija ima plan da pomogne Kijevu, pa će on sutra biti i predstavljen.

Evropska komisija je izašla sa procenom da je u Ukrajini do sada uništeno preko 50% njene energetske infrastrukture. Komisija je osmislila plan po kojem će Ukrajini obezbediti polovinu neophodne energije. Sa tom idejom sutra u posetu Kijevu dolazi šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen. Ukrajina je pred teškom zimom.

EK ide toliko daleko u prognozama, da sasvim otvoreno navodi kako će Ukrajinci živeti bez struje i vode tokom zimskih dana.

Pohod Oružanih snaga Ukrajine na Kursk je imao za cilj zauzimanje nuklearke “Kurčatov” i neku vrstu “cenkanja” sa Rusima, kako bi elektrane u Ukrajini ostale pošteđene u budućim raketiranjima. Kako u Kurska avantura nije pošla po planu, saveznici Kijeva dolaze sa novim planom.

Okvirno, Ukrajina na stolu ima plan koji bi pomogao “da se zagreju ukrajinski domovi, škole i bolnice tokom zime”.

Bilo bi zanimljivo imati uvid u taj plan. Koje zemlje će, i po kojoj ceni, biti spremne da “poklone” Kijevu megavate u hladnim zimskim danima, kada su havarije i nestašice pojava i u zemljama u kojima vlada mir.

Nema sumnje da će neke zemlje na kontu prijateljstva sa Ukrajinom lepo profitirati.

Očigledno je da su ruska bombardovanja energo-postrojenja toliko ozbiljna, te polako postaje jasno da Rusija nije sedela skrštenih ruku nakon napada na Krimski most i civile u Belgorodu.

Posle ovih događaja su napadi intezivirani. Svemu treba pridodati i ukrajinske napade dronovima na ruski energetski sektor, koji sada izgleda kao bled pokušaj ucene. Ovaj vojno-ekonomski ping-pong se može loše završti kako po ukrajinsku vojsku tako i po građane Ukrajine. Videćemo kako će evropski plan izgledati i koliko će Ukrajina imati koristi od njega već tokom ove zime.

(Alo/TV Front)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading