TO VODI DO SVETSKOG RATA SA NUKLEARNIM ORUŽJEM Predsednik ruske Dume se oglasio jezivim upozorenjem
Foto: EPA/Alo Ilustracija/EPA

Poziv Evropskog parlamenta na napade na Rusiju zapadnim oružjem dovodi do svetskog rata uz upotrebu nuklearnog oružja, izjavio je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

Poslanici Evropskog parlamenta na plenarnoj sednici u Strazburu u četvrtak većinom glasova usvojili su rezoluciju o Ukrajini kojom se zemlje EU pozivaju da odmah ukinu sva ograničenja na udare Kijeva na rusku teritoriju.

Rezolucije EP o pitanjima spoljne politike imaju savetodavni karakter i nisu obavezujuće za institucije EU ili države članice EU.

Rezoluciju je podržalo 425 poslanika, 131 je glasao protiv, a 63 su bila uzdržana.

evropski parlament

Printscreen

 

„Ono na šta Evropski parlament poziva vodi do svetskog rata korišćenjem nuklearnog oružja“, napisao je Volodin na svom Telegram kanalu.

Ruski predsednik Vladimir Putin je ranije izjavio da zemlje NATO- a sada razgovaraju ne samo o mogućoj upotrebi zapadnog oružja dugog dometa od strane Kijeva, već odlučuju da li će se direktno uključiti u ukrajinski sukob.

Direktno učešće zapadnih zemalja u ukrajinskom sukobu promeniće njegovu suštinu, Rusija će biti prinuđena da donosi odluke na osnovu pretnji koje joj se na taj način stvaraju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading