Ukrajina
Foto: Alo/EPA-EFE/YAKIV LIASHENKO

 

Ruske trupe aktivno potkopavaju brane u oblasti Belgoroda, budu morali da dižu brane u vazduh kako bi usporili napredovanje odbrambenih snaga Ukrajine, saoptila je taktičko-operativna grupa "Harkov".

Sjedinjene Američke Države uvele su nove sankcije za platni promet između Rusije i Severne Koreje.

BLOG UŽIVO

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Predsednica EK Ursula fon der Lajen doputovala u Kijev

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen saopštila je danas da je doputovala u posetu Kijevu i da će sa ukrajinskim zvaničnicima razgovarati o evropskoj podršci, spremnosti Ukrajine za odbranu tokom zime i napredak u vezi sa kreditima G7.

"Moja osma poseta Kijevu poklapa se sa skorim dolaskom grejne sezone, a Rusija nastavlja da napada energetsku infrastrukturu", napisala je Fon der Lajen na mreži X.

Nemački "leopardi" i "gepardi" stigli u Ukrajinu

Nemačka je prenela Ukrajini novi veliki paket vojne pomoći , koji je, između ostalog, uključuje tenkove "leopard 1 A5", samohodne topove "gepard", bespilotne letelice i više od 60.000 komada municije kalibra 155 mm, saopštila je pres-služba nemačke vlade.

Nemačka je od početka ruskog oružanog napada na Ukrajinu 24. februara 2022. godine obezbedila Ukrajini materijalno-tehnička sredstva iz magacina Saveznih oružanih snaga u iznosu od oko 5,2 milijarde evra.

Pogođen centar za veze obaveštajne službe Ukrajine

Oružane snage Ruske Federacije pogodile su kritično važne objekte aerodromske infrastrukture u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading