Pogođen nemački Leopard u Rusiji
Foto: Printscreen/Telegram

Ruska vojska uništila je tenk nemačke proizvodnje Leopard 2 u ruskoj oblasti Kursk, dok se pokušaj Ukrajine da zadrži rusku teritoriju odugovlači.

Snimak pokazuje da tenk trpi višestruke udare od dronova kamikaza. U saopštenju objavljenom u sredu, rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je više od 500 gubitaka naneto ukrajinskim snagama širom Kurske oblasti u prethodna 24 sata.

U istom periodu uništena su dva tenka Leopard, četiri borbena vozila pešadije CV-90 švedske proizvodnje i desetine drugih oklopnih vozila i delova vojne opreme, saopštilo je ministarstvo.

Na video snimku objavljenom na Telegram kanalu "Northern Wind" (Severni vetar) u četvrtak, pripadnici ruske grupe snaga Sever su viđeni kako koriste više bespilotnih letelica iz prvog lica kako bi pogodili tenk Leopard 2.

"Northern Wind", koji objavljuje stalan tok snimaka i ažuriranja sa prednje strane, opisao je tenk kao Leopard 2A5, što bi ga učinilo jednim od najmodernijih tenkova u ukrajinskom arsenalu.

Prvi pogodak je izazvao ogromnu vatru u kupoli tenka, dok se činilo da je drugi dron zadao razoran udarac na trup Leoparda.

Na snimcima koji je napravio dron koji lebdi u daljini vidi se da rezervoar nekontrolisano gori nakon udara.

Nije jasno kada je snimak nastao. Međutim, ažuriranje Ministarstva odbrane od četvrtka ne pominje da je bilo koji tenk Leopard uništen, što znači da je video najverovatnije snimljen pre objavljivanja saopštenja u sredu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading