Rat u Ukrajini
Foto: AP/Foto:AP

Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine saopštilo je da je PVO odbrana iznad Kijeva oborila 61 bespilotnu letelicu tipa "šahed".

Sa druge strane, Ministarstvo obrane Rusije navelo je da su njihovi PVO sistemi oborili osam ukrajinskih dronova u Belgorodskoj oblasti.

BLOG UŽIVO: 

 

 

Kijev neće dobiti Taurus rakete

Nemački kancelar Olaf Šolc ponovo je odbacio mogućnost prebacivanja krstarećih raketa Taurus u Kijev, čiji je domet leta oko 500 km.

"Iako mnogi vrše pritisak na mene, ja neću isporučivati krstareće rakete koje mogu da stignu do Moskve. Mogu i uveravam vas ovde na ovom mestu: ostaću pri ovom stavu", rekao je on tokom sastanka sa gradjanima u opštini Nidergorsdorf u nemačkoj saveznoj državi Brandenburg, prenosi Tagešspigel.

 

Ubijene tri osobe u ruskom napadu

Tri osobe su ubijene, medju njima i jedno dete, u raketnom napadu ruske vojske na stambeni deo grada Krivi Rog, izjavio je jutros načelnik Dnjepropetrovske oblasne vojne uprave Serhij Lisak.

 

Masovni napad dronovima; naređena evakuacija

Ruski PVO sistemi su tokom protekle noci oborili 101 ukrajinski dron, najviše iznad Brjanske oblasti, Krasnodarske pokrajine i Azovskog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako je navedeno, 53 drona su presretnuta i uništena iznad Brjanske oblasti, 18 iznad Krasnodarske pokrajine, pet iznad Kaluške oblasti, po tri drona iznad Tverske i Belgorodske oblasti, a po jedan dron iznad Smolenske i Kurske oblasti i Krima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading